Mi a különbség pontosan az alábbi objektívek között?
Figyelt kérdés
Nikon AF-S 50mm f/1.4G
Nikon AF-S 50mm f/1.8G
Úgy értem, tényleg annyit számít képminőségben az a 0,4f, mint amekkora különbségek árban vannak? A másik kérdésem, hogy ugyanezek 35mm-en? Melyik lenne a legjobb, Nikon D5100-al, portrézáshoz?
2014. szept. 18. 17:24
1/11 anonim válasza:
Az nem 0,4, hanem majdnem 1FÉ (1.4->2.0). Egyébként sokszor nem csak ebben különböznek, hanem rajzolatban és építési minőségben is (nem tudom, hogy esetünkben is így van-e), de pl. a Canon 50/1.4 és 50/1.8II között hatalmas különbség van a fókuszmotor sebességében és rajzolatban is, az építési minőségről már nem is beszélve. Portrézni én inkább 85-öst vennék a helyedben.
2/11 anonim válasza:
Szia, a fényerő a különbség a két objektív között. Jó dolog az 1.4, mert kevés fényben is gyors zársebességgel tudsz fotózni, azonban van hátránya is. Túl kicsi a mélységélesség, főleg ha közelről fotózol. Szinte egy kis sáv lesz az éles tartományban. A másik hátrány hogy valószínűleg túl lágy lesz a rajzolata teljes nyíláson.
3/11 anonim válasza:
Youtube-on keress rá. Rengeteg videó van erről, és még sok más összehasonlításról!
https://www.youtube.com/results?search_query=nikon+50mm+1.8+..
4/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat, nagyon hasznosak! Ha van valakinek AF-S 35, 50 vagy 85 mm-es Nikkor obija, akkor jelezze nekem! :-)
2014. szept. 19. 07:18
5/11 gergoap válasza:
Szia! Nekem van AF-S 35 és 50 1.8-am! A 35-öst azért vettem, mert szobában nagyon szűk az 50-es.
Amúgy ezen a szinten felesleges 1.4-est venni.
6/11 anonim válasza:
1. válasszal kapcsolatban:
50-es elég lesz neked ehhez a vázhoz szerintem. Tartsd szem előtt, hogy ennél a váznál 1.52x-es szorzóval kell számolni, szóval az 50mm 76mm-nek felel meg.
7/11 gergoap válasza:
Hogy pontosítcsak Nikonnál 1,6 a szorzó! Canonnál 1,5.
9/11 anonim válasza:
#6: Nem minden a gyújtótávolság, a torzítás is számít. Az 50-es nem a legjobb portrézni.
10/11 anonim válasza:
Amúgy meg tényleg fordítva: Canon APS-C: 1,6x, Nikon APS-C: 1,5x
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!