Melyik az elképzelhető legdrágább nikon optika? (légyszíves írd le ha tudod, hogy mi a jó isten kerül annyiba rajta)
Biztos van drágább is de ezt találtam most
5millió körül van a legdrágább
és az kerül rajta ennyibe hogy nagyon pontos a lencserendeszere
kb mint a hubble lencséi
Talán a 6 mm-es Nikon halszem a legdrágább:
Ennek az árában benne van az egyedi képalkotáson túl a ritkasága is.
Ha mai, bolti objektívet akarsz jó drágán, a nagyteléket érdemes megnézni. Ha a linklet Sigmákat nem tekintjük eredeti Nikonnak, akkor a 800 f5.6-os Nikon nyer:
A nagy telék elsősorban az alacsony eladott példányszám, valamint a sok, nagy, nehéz, de nagyon finoman megmunkált és pozicionált üveg miatt kerülnek ennyibe. Fajlagosan nagyobb benne az anyag és előállítási költség, mint az olcsó kitobjektívekben.
Szerintem - és a hangsúly azon van, hogy szeirntem - a Nikkor 1200-1700mm f5.6-f8 a legdrágább (és sztem egyben a legnhezebb) Nikkor objektív.
'93-ban ~60-75e dollár körül fájt egy ilyen, nem is vettek sokan. Akinek biztos, hogy van az a Reuters, ők néhanapján előszedik, lehet is érdekesebbnél érdekesebb sztorikat hallani róla:
Vannak pletykák, hogy "csak rendelésre" igényelhetsz külföldön, vannak pletykák, hogy nem kapható, mindenesetre a '90-es évek legdrágább objektíve volt, és ha netalántán licitre bocsátanának egyet, biztos, hogy a fentebb belinkelt 6mm-es halszem felett végezne árban már csak a ritkasága miatt is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!