Digitalizálni szeretnék a 2000-ben vásárolt kameránkról dvd-re számítógép segítségével. Hogyan tudom megoldani, hogy mind két hangszóróból jöjjön hang?
Milyen rendszerű a kamera? Milyen kimenetei vannak? csak kompozit videó és analóg hang?
A kamerának csak egy hangkimenete van?
A digitalizáló eszköz milyen, milyen bemenetei vannak? A hangbemenet gondolom közvetlenül a PC line in-je, ott nyilván megvan mindkét sztereó csatorna az RCA-jack kábelen, ugye?
Én is használtam annak idején Hi8-as kamerát, azon három RCA-aljzat volt a kimenet, a sárga a komppzit videó, valamint piros és fehér a két hangcsatornának. Plusz volt még eg S-video csatlakozója is, ahol a jó minőségű (luminencia+egyesített krominencia) videójel jött ki rajta.
Ha a te kkamerádom tuti csak egy hangkimenet van, akkor azt úgy kell bevezetni a digitalizáló eszközbe, hogy a mono hangjel mindkét sztereó hangcsatorna bemenetére rákerüljön. Szoftveresen pedig állítsd be a digitalizálás során mono hangfelvételt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!