Ti melyik obit választanátok?
Figyelt kérdés
Szóval a lehetőségek: canon 10-18mm, canon 10-22mm, sigma 10-20mm, sigma 8-16mm, tokina 11-16mm?2014. aug. 27. 19:07
1/3 anonim válasza:
A lényeget nem írtad: mihez és milyen gépre?
Így alapból a Tokinát a fényereje miatt. Nekem van, szeretem. De pl. FF vázra nem jó.(a többivel viszont nincs gyakorlati tapasztalatom)
2/3 BazsiBácsi válasza:
Ezek mind-mind crop-os vázra valók. Én a Canonból indulnék ki:
Canon 10-22: nagyon régi, de legalább 2-szer annyiba kerül, mint a vaci új (és tesztek alapján nagoyn jó) 10-18, nekem a "vennem kell egyet" listámon szerepel a 10-18.
Sigma 8-16: na abszolút UWA győztes, bár még crop-on is belelóg kicsit a napellenzője 8mm-en. És csoda, hogy még nem halszem.
Tokinát nem ismerem. De a fent felsoroltak csak vélemények, nem írtad, hogy mire használnád (ha fényerős kell, akkor a Canon 10-18 nem jó pl).
3/3 A kérdező kommentje:
Igazából arra használnám, amire kitalálták, mondjuk tájképek vagy utcaképek készítésére vagy szimplán kreatívkodnék vele. A fényerő nekem nem kritérium, tehát csak ezért nem venném meg a tokinát. A képminőség, illetve a hatalmas látószög volna fontosabb. Én inkább a sigmákkal szemezek mondjuk jó volna használtan, jó árban beszerezni egy 8-16mm-t, bár nem tudom megéri-e a felárat a 10-20mm-hez képest.
2014. aug. 28. 17:23
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!