Canon 1200D vagy Nikon D3200? Melyiket vegyem?
Én a Nikont venném meg, mert kicsivel olcsóbb, viszont sokkal nagyobb a felbontása, és kicsivel gyorsabb a sorozatfelvétel. Egyéb lényeges különbség nincs köztük.
A garanciát sajnos nem tudom, meg kell érdeklődni, ahol veszed!
Mivel jelentős különbség nincs (24 vs. 18 megapixel nem oszt, nem szoroz), úgy gondolom, érdemes lenne kézbevenned mindkettőt, és amelyiknek szimpatikusabb a kezelése, azt választanod.
Én anno azért döntöttem a Canon mellett, mert a Nikon menüje kusza, nehezen áttekinthető volt, a Canon viszont első ránézésre is egyértelmű.
Esetleg nézz utána, hogy adott árért mennyi garanciát adnak rá.
Én is így voltam a Nikonnal. Kusza,össze-vissza, kezelhetetlen menü. Egyik nap unatkoztam és gép vásárlás előtt álltam, be mentem Media marktba, kezembe vettem egy D5100-at, nézegettem, és nem, egyáltalán nem kusza és nem kezelhetetlen a menüje. Hozzá kell szokni,ami nem is sok idő, pár nap. Meg is vettem ezt a gépet. Programozható funkció /Fn/ gomb ami sokat hozzásegít a kezeléshez. 3200 nemtudom bír-e ilyen lehetőséggel, de ha nem akkor sem kezelhetetlen a menüje. Menü témákat is lehet váltani benne, tetszés szerint 2 darab /D5100/.
1200D. Érintőképernyő. Szerintem egy fényképezőgépre teljesen felesleges. +1 hibalehetőség, semmi haszna nincs véleményem szerint.
Képfelbontásban, videózásban Nikon a jobb. Olcsóbban is megkapod. Ű
Szerintem, Nikon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!