Nikon D90 Vagy Nikon D3200?
Valóban van, de a D90 volt az első váz, ami tud videófelvételt, így elég kezdetleges is. 5 perces hossz-limit, 720p és csak beépített mikrofon.
A D3200 1080p/30fps, (720p-nél akár 60fps is) külső mikrofon csatlakozás, 20perces limittel - ezért írtam, hogyha fontos a videó, akkor D3200
De ha csak fotózásra kell inkább D90 a beépített AF motor miatt - legalábbis szerintem.
Valóban nem egyszerű a helyzet... linkelek egy összehasonlítást, hátha valamelyest segít a kérdezőnek: [link]
Én sem igazán tudnék dönteni... a D90 előnye a fókuszmotor, ahogy említettem is. Későbbiekben szerintem olcsóbban tudna objektíveket venni, mert nagyon sok jó optika van, ami képes AF-re, de csak a vázba épített fókuszmotorral, és ezek az optikák olcsóbbak is.
Viszont a D3200 újabb, videóban abszolút jobb (ha ez számít) és véleményem szerint magas ISO-n is valamivel jobban teljesít.
A két váz közt 4 év a különbség, ami technikában nagyon sokat számít, sok időnek... azóta több fejlesztés lett stb.
Őszintén szólva, ezek alapján én sem igazán tudnék dönteni.
Gondolom a D90 használtan lenne, mennyire van kihasználva? (Hány expó?) Gumik nyúltak-e?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!