Pentacon 135/2.8 kérdés?

Figyelt kérdés

Ezeknél az obiknál normális, hogy nagyon nehezen mozog a fókuszgyűrű, vagy én fogtam ki egy rosszat?

Tiszta élvezhetetlen így vele fotózni, mert rendesen erővel kell körberángatni a gyűrűt.

Tapasztalat?

Ha nem normális, meg lehet valahogy oldani? Lazítani rajta? Valamivel bekenni?

2014. júl. 17. 15:17
 1/7 anonim ***** válasza:
Az öreg zsiradéktól is szorulhat. Ha nem reszel-rángat-kattog-köszörül, hanem szépen egyenletesen, de nehezen megy, akkor valszeg ilyesmi a gond. Vagy földhözvágták és a sokbekezdésű menet megtojásodott.
2014. júl. 17. 16:17
 2/7 A kérdező kommentje:
Nem kattog, egyenletesen megy, csak nagyon nehezen. Ha zsiradék, hogyan lehet megoldani? Szét kell szedni?
2014. júl. 17. 17:06
 3/7 anonim ***** válasza:
Nekem van hasonló csak meyer de szinte ugyanaz, mennyire szorul? nekem közepesen de így pont jó
2014. júl. 18. 19:37
 4/7 A kérdező kommentje:
Nekem nagyon. En azt vartam, hogy ha tartom a gepet, szepen tudom tekerni, es kozben figyelem a kepkivagast, de csak rangatni lehet, hogy kozben ssemmit sem latsz a kepbol. Igy nem lehet fokuszalni.
2014. júl. 19. 07:55
 5/7 anonim ***** válasza:
Nem rakétamérnöki kérdés a szétszedés, egyszerű holmik ezek. Tegyél le 1-2 papírt, pakold rá sorban a kijövő alkatrészeket és írd mellé, mi volt. Aztán a végén fordítva össze :)
2014. júl. 19. 12:57
 6/7 anonim ***** válasza:

Szia. Az valóban nem üzemszerű ha ennyire szoros :( Én egy Pentax 50mm-es objektívet vettem eBay-ről, de megszorult az élességállító gyűrű a közeli végén.

Óvatosan szétszedtem, kitisztítottam, megzsíroztam, azóta nagyon jól működik.

A rekesz már nehezebb kérdés, sajnos nem teljesen a végén van, hátulról is ki kell szedni hozzá több lencsetagot, elölről meg még többet. Nem lehetetlen, csak nagyon vigyázz a lamellákra.

Egy tipp ha szétszeded: mielőtt kitekernél egy lencsetagot tegyél egy pici jelölést a lencse karimájára és a tubus belső felére is, hogy amikor visszatekered tudd hogy mennyire húzd meg.

A lencsét úgy tudod kitekerni, hogy van a karimán két, egymással szemben lévő beharapás. Fontos hogy mindkettőt feszítsd, ha csak az egyikbe akasztasz be csavarhúzót könnyen kiugrik és összekarcolsz mindent.

Nekem nagyon jól bevált a tolómérő felső pofái, amivel belső méreteket lehet mérni. A jó méretnél megszorítod, és lazán kicsavarod a lencsét.

Remélem tudtam segíteni, viszont ehhez nagy nyugalom kell, ajánlott akkor csinálni amikor már alszik a család! :D

2014. júl. 20. 03:55
 7/7 A kérdező kommentje:

Koszi mindenkinek a segitseget. Lehet, hogy megprobalom, mert ez igy semmire sem jo. Ha elszurom, oriasi veszzeseg nem er :-)

Meg egy kerdes: nagy minosegi kulonbseg van a 15 lamellas es a 6 lamellas valtozat kozott? En mar csak utolag olvastam, hogy ketfele van. Erdemes a masik utan kutatni?

2014. júl. 20. 07:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!