Pentacon 135/2.8 kérdés?
Ezeknél az obiknál normális, hogy nagyon nehezen mozog a fókuszgyűrű, vagy én fogtam ki egy rosszat?
Tiszta élvezhetetlen így vele fotózni, mert rendesen erővel kell körberángatni a gyűrűt.
Tapasztalat?
Ha nem normális, meg lehet valahogy oldani? Lazítani rajta? Valamivel bekenni?
Szia. Az valóban nem üzemszerű ha ennyire szoros :( Én egy Pentax 50mm-es objektívet vettem eBay-ről, de megszorult az élességállító gyűrű a közeli végén.
Óvatosan szétszedtem, kitisztítottam, megzsíroztam, azóta nagyon jól működik.
A rekesz már nehezebb kérdés, sajnos nem teljesen a végén van, hátulról is ki kell szedni hozzá több lencsetagot, elölről meg még többet. Nem lehetetlen, csak nagyon vigyázz a lamellákra.
Egy tipp ha szétszeded: mielőtt kitekernél egy lencsetagot tegyél egy pici jelölést a lencse karimájára és a tubus belső felére is, hogy amikor visszatekered tudd hogy mennyire húzd meg.
A lencsét úgy tudod kitekerni, hogy van a karimán két, egymással szemben lévő beharapás. Fontos hogy mindkettőt feszítsd, ha csak az egyikbe akasztasz be csavarhúzót könnyen kiugrik és összekarcolsz mindent.
Nekem nagyon jól bevált a tolómérő felső pofái, amivel belső méreteket lehet mérni. A jó méretnél megszorítod, és lazán kicsavarod a lencsét.
Remélem tudtam segíteni, viszont ehhez nagy nyugalom kell, ajánlott akkor csinálni amikor már alszik a család! :D
Koszi mindenkinek a segitseget. Lehet, hogy megprobalom, mert ez igy semmire sem jo. Ha elszurom, oriasi veszzeseg nem er :-)
Meg egy kerdes: nagy minosegi kulonbseg van a 15 lamellas es a 6 lamellas valtozat kozott? En mar csak utolag olvastam, hogy ketfele van. Erdemes a masik utan kutatni?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!