Milyen fényképezőt ajánlatok természetfotózáshoz?
Nem vagyok jártas a témában , de a régi gépem megadta magát , és szeretnék egy korszerűbbet beszerezni .
Mit tudnátok ajánlani ?
Az első szempont a részletgazdagság lenne , valamint, hogy ( nem is tudom ) éles képeket készítsen .
Árban nagyjából 140-150 ezerig terveztem elmenni .
És nem kifejezetten a fényképezőre gondolok hanem pl. objektívre egyéb kellékekre .
Első sorban természetfotózásra kéne , elég sokat kirándulok.
Minden válasznak örülök , de a gúnyos megjegyzéseket nem tudom értékelni :)
Előre is köszönöm a segítséget .
- mennyire értesz hozzá
- mennyit akarsz később tanulni
- mennyi pénzt szánsz rá
- akarsz-e később további komolyabb összegeket belefektetni
- milyen funkciókra van szükséged
- új vagy használt
A harmadikat már megválaszoltad, lássuk a többit!
(Például: mit értesz természetfotózás alatt? Makró? Tájkép? Madarak? Víz alatt?)
Szia. Ha tájképeket fotóznál ahhoz jó egy nagylátószögű objektív, fényereje mindegy milyen, úgyis szűk rekesszel fotózol. Érdemes jó minőségű állványt beszerezned egy jó állványfejjel, és jó ha van a gépvázon expo előtti tükörfelcsapás funkció.
Ha viszont nagy tele kellene madarakhoz az elég drága dolog, ennyibe biztos nem fér bele :( A Panasonic Lumix FZ200 lehet jó ilyen célra, végig 2.8 a fényereje, viszont kicsi a szenzor, zajosabb és nem tudsz feljebb menni érzékenységben :( Viszont 110.000-ért megkapod.
Érdemes beszerezned polár szűrőt, ND szűrőket, szürkeátmenetes szűrőt. De tájképekhez legfontosabb egy valóban jó minőségű, a géped súlyának megfelelő állvány, azon nem érdemes spórolni.
1.)
- Sajnos nem sokat értek ( még ) hozzá.
- Szívesen tanulnék többet róla, de semmi komoly terv :) Csak hobbi
- 110-150 ezer forint körül gondolkodtam maximum.
- Nem kifejezetten. Max egy-egy objektív, ( de majd úgy is meglátom milyenre van szükségem gondolom .. )
- Milyen funkció ? Háát , nem egészen értem mit értesz funkció alatt , de mindenképpen a lehető legnagyobb felbontás-részletgazdagság ( nem tudom melyik a kifejezőbb ) elérése a cél. Nem kell sem extrém gyors fényképező , és olyan sem amit valószínűleg soha nem fogok kihasználni.
És videót sem rögzítenék vele.
- Lehet használt is , de jó állapotban, nem hibás darab.
És köszönöm a válaszodat :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!