Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Fényképezőgépek, kamerák » Ez a fényképező megfelelne az...

Ez a fényképező megfelelne az elvárásaimnak szerintetek? Bővebben lent

Figyelt kérdés
Kinéztem a következő fényképező gépet: [link] . A kérdésem az lenne hogy ez a gép megfelelne ahhoz hogy profi képeket vagy hasonló minőségüeket csináljak, persze a bridge gépek kategóriájában? Ez lenne a második komolyabb de az első legkomolyabb gépem és érdekelne hogy ezen egy kis amatőr fotós fog tudni e profi jellegú portrékat tájképeket csinálni? Válaszaitokat előre is köszönöm!
2014. júl. 7. 19:00
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

Némileg fogalomzavarban vagy. Profi = hivatásos, ebből él. Ha a profit úgy érted, hogy nagyon jó, mint amilyet egy hivatásos fotós csinál, akkor a válasz egyértelmű nem.

Szerintem elég egyértelmű, hogy ha professzionális igényeknek megfelelő képeket lehetne készíteni egy 80000 forintos géppel, akkor senki nem venne többmilliós felszerelést.

Úgy gondolom azonban, a kutya a következő félmondatban van elásva: "ezen egy kis amatőr fotós fog tudni e profi jellegú portrékat tájképeket csinálni?" A kis amatőr fotósnak meg kell tanulnia kezelni a gépet, meg kell tanulnia az utómunkát, és akkor egész szép képeket fog tudni vele készíteni. Tudniillik a képeket a fotós készíti, nem a gép. Ha a fotós ügyes, jó szeme van és ért ahhoz, amit csinál, akkor egy mobiltelefonnal is tud jó képeket készíteni, míg pistike (vagy Széles L. Gábor photo art)* hiába használ akármilyen jó kamerát, ha nem ért hozzá, szarok lesznek a képei.

---

*: [link]

2014. júl. 7. 19:17
 2/8 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszod! Igazad van kicsit keverem a szezont a fazonnal, de végülis a lényeg az lenne hogy egy mobilos képnél jobbat tudjak csinálni. Tudom hogy egy milliós felszerelés nem egyenlő egy 80000 forintossal. Fényképezőt kezelni úgymond tudom és van pár jó számító gépes programom is amivel dolgozni tudok. Nem akarom hivatás szerüen csinálni mivel még javában tanulok de pár portrét vagy látképet szeretnék csinálni és nem a full auto üzemmódban.
2014. júl. 7. 20:11
 3/8 anonim ***** válasza:
68%

"Fényképezőt kezelni úgymond tudom"

Ez azt jelenti, hogy tisztában vagy a rekesz, a záridő, a mélységélesség, az ISO érzékenység fogalmával és összefüggéseikkel? Ha igen, akkor jó úton haladsz. Ha úgymond kezelés alatt azt érted, hogy be tudod kapcsolni, akkor komoly tanulnivalók állnak előtted.

"van pár jó számító gépes programom is amivel dolgozni tudok"

Nekem is vannak ilyenek, például az Office meg a MySQL. Kérdés azonban az, hogy egy Photoshoppal, Lightroommal, Gimp-pel vagy egyéb képszerkesztővel mennyire boldogulsz. Ha egy alulexponált fotó színeit többé-kevésbbé helyre tudod tenni, akkor oké. Ha tudsz vonalat rajzolni Paintben, akkor nem oké.

2014. júl. 7. 20:18
 4/8 A kérdező kommentje:
A fogalmakkal amiket írtál mindegyikkel tisztában vagyok és be tudom állítani mondet, és tudom az összefüggéseket köztük. A programok között pedig a photoshoppot, photoscapet meg picassat értem nem a paintet vagy a officet.
2014. júl. 7. 20:25
 5/8 anonim ***** válasza:
100%
Akkor semmi gond nem lesz, nyugodtan vedd meg.
2014. júl. 7. 20:36
 6/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszod és fáradozásod!
2014. júl. 7. 20:40
 7/8 anonim ***** válasza:

Ez egy 10 éves kompakttal készült, a két kép között a különbség egy 2000 Ft-s lompos polárszűrő. Ezt azért mutatom, hogy érzékeld: tájékozott fogyasztóként sok érdekességet ki lehet csavarni egy egyszerűbb gépből is.

[link]

2014. júl. 7. 23:36
 8/8 A kérdező kommentje:
Nekem is van egy régebbi HP fényképezőm de a gond az hogy rengeteget fogyaszt és leginkább külső adapterről használom. Ezért szeretnék venni egy új gépet és ha veszek akkor kicsit komolyabbat. A két kép között lényeges külömbség van tényleg, még elgondolkodok kicsit hogy milyen gépet vegyek. Köszi neked is a válaszod!
2014. júl. 8. 16:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!