Szerintetek milyenek ezek a képek?
Még nincs annyira sok, de úgy összességében milyenek szerintetek? Más kérdés, hogy mennyi szerkesztés elfogadható egy képen? A profik is megszerkesztik őket, nem?
Kezdetnek egész jó. Látszik a tudatosság, hogy van elképzelésed, nem csak nyomod a gombot mint a hülye.
A két pohárhoz nem nagyon van mit hozzáfűzni, jó a szerkesztés, a színek.
A pókháló nem egy nagy durranás, de mindenki elköveti kezdőként. Zavaró a fény a háttérben, illetve a képzaj, továbbá hiányzik valami a képről, valami ami érdekessé tenné az egészet.
A levél csak egy levél.
A tájkép ferde, és talán túl sok az ég. Vagy csak az szúrja a szememet, hogy pont középen találkozik a táj az éggel?
A madár viszont rossz - égbolt kiégve, madár takarásban, a sok kusza ág elvonja a tekinetet a témáról.
Kezdetnek egyáltalán nem rossz.
Szerkesztés: színek korrigálása, kis vágás mindig oké. De a komolyabb utómunka sem feltétlenül bűn, csak ne ess át a ló túloldalára. A fotográfia végülis egy művészet, nincsenek korlátai, nincsenek írott szabályai - kivéve, amikor vannak. Ha pályázatra fotózol, vagy ügynökségnek, akkor nyilván le van írva, mit lehet és mit nem.
A madár tényleg rosszul sikerült :), de a témaválasztásod szerintem jó. Jobban fotózol mint én, mondjuk nálam nem nehzebb túltenni :).
A tájképpet rossz napszakban fotóztad. Szerezz be egy állványt és menj vissza kora reggel vagy naplementekor.
Csatlakozom az előttem szólókhoz. Látszik, hogy nem csak lövöldözöl, hanem valami elképzelésed is van. És ki is válogatod, hogy mit teszel ki a netre.
A madárnál viszont tényleg vigyáznod kell, hogy ne lógjon bele pont a fejébe valami, mert az zavaró.
Az ízlés más és más, de azért 2 Nekem, mint tudatlan laikusnak tetszik:
Az első a nyár miatt aktuális, meg nem az a szokványos termékfotó. A másik meg jó ötlet, és természetesnek hat. Jóval jobb irányban haladsz, mint akik ilyen jellegű kérdéseket tesznek fel itt, ráadásul végren nem facebookon photography, hanem feltetted flickr-re, ami külön jópontot jelöl elég sok embernél.
Sajnos a madaras Nekem személy szerint nem jön be, a tájkép a házzal meg inkább fordítva lett volna lehet jó (a háztól, vagy még inkább a kicsit lentebb lévő "filagóriától" - vagy mi a fene az - durván jobb kép lenne szvsz).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!