Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Fényképezőgépek, kamerák » Szerintetek milyenek ezek a...

Szerintetek milyenek ezek a képek?

Figyelt kérdés

Még nincs annyira sok, de úgy összességében milyenek szerintetek? Más kérdés, hogy mennyi szerkesztés elfogadható egy képen? A profik is megszerkesztik őket, nem?

[link]

2014. jún. 26. 15:31
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Nagyon jók, a templom tornya nem függőleges, arra vigyázz legközelebb. És igen, a profik is szerkesztik, ennél jobban is szabad.
2014. jún. 26. 15:43
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
Ezek felülmúlják az ide általában hasonló kérdésekben feltett képek 90%-át. Van hova fejlődni, de ez kezdetnek egyáltalán nem rossz. Tölts fel képeket értékelő oldalakra. ;)
2014. jún. 26. 16:03
 3/9 anonim ***** válasza:
100%

Kezdetnek egész jó. Látszik a tudatosság, hogy van elképzelésed, nem csak nyomod a gombot mint a hülye.

A két pohárhoz nem nagyon van mit hozzáfűzni, jó a szerkesztés, a színek.

A pókháló nem egy nagy durranás, de mindenki elköveti kezdőként. Zavaró a fény a háttérben, illetve a képzaj, továbbá hiányzik valami a képről, valami ami érdekessé tenné az egészet.

A levél csak egy levél.

A tájkép ferde, és talán túl sok az ég. Vagy csak az szúrja a szememet, hogy pont középen találkozik a táj az éggel?

A madár viszont rossz - égbolt kiégve, madár takarásban, a sok kusza ág elvonja a tekinetet a témáról.

Kezdetnek egyáltalán nem rossz.

Szerkesztés: színek korrigálása, kis vágás mindig oké. De a komolyabb utómunka sem feltétlenül bűn, csak ne ess át a ló túloldalára. A fotográfia végülis egy művészet, nincsenek korlátai, nincsenek írott szabályai - kivéve, amikor vannak. Ha pályázatra fotózol, vagy ügynökségnek, akkor nyilván le van írva, mit lehet és mit nem.

2014. jún. 26. 17:04
 4/9 anonim ***** válasza:
100%

A madár tényleg rosszul sikerült :), de a témaválasztásod szerintem jó. Jobban fotózol mint én, mondjuk nálam nem nehzebb túltenni :).

A tájképpet rossz napszakban fotóztad. Szerezz be egy állványt és menj vissza kora reggel vagy naplementekor.

2014. jún. 26. 17:36
 5/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen mindenkinek! Legközelebb próbálom nem elkövetni ezeket a hibákat:)
2014. jún. 26. 17:59
 6/9 anonim ***** válasza:
100%
Nagyon ügyes vagy, szerintem tök jók:) Nem vagyok fotószakértő, de azt én is észrevettem, hogy a váras(vagy mi) ferede ,de egyébként a loccsanós nagyon jó:)
2014. jún. 26. 20:22
 7/9 anonim ***** válasza:
100%

Csatlakozom az előttem szólókhoz. Látszik, hogy nem csak lövöldözöl, hanem valami elképzelésed is van. És ki is válogatod, hogy mit teszel ki a netre.

A madárnál viszont tényleg vigyáznod kell, hogy ne lógjon bele pont a fejébe valami, mert az zavaró.

2014. jún. 26. 20:28
 8/9 BazsiBácsi ***** válasza:
100%

Az ízlés más és más, de azért 2 Nekem, mint tudatlan laikusnak tetszik:

[link]

[link]

Az első a nyár miatt aktuális, meg nem az a szokványos termékfotó. A másik meg jó ötlet, és természetesnek hat. Jóval jobb irányban haladsz, mint akik ilyen jellegű kérdéseket tesznek fel itt, ráadásul végren nem facebookon photography, hanem feltetted flickr-re, ami külön jópontot jelöl elég sok embernél.

Sajnos a madaras Nekem személy szerint nem jön be, a tájkép a házzal meg inkább fordítva lett volna lehet jó (a háztól, vagy még inkább a kicsit lentebb lévő "filagóriától" - vagy mi a fene az - durván jobb kép lenne szvsz).

2014. jún. 26. 23:01
 9/9 anonim ***** válasza:
Ügyelj arra, hogy a kompozíció szép legyen, ne lógjon közbe semmi, és ne legyen felemás a kép épületeknél.
2014. aug. 6. 11:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!