SOS! Hogyan lehet mozgó embereket fényképezni?

Figyelt kérdés

Nikon Coolpix S2700.Nemrég kaptam.Az a baj,hogy holnap este egy elég fontos ünnepségen kéne önkéntesként fotóznom vele.Ma próbáltam mozgó embereket,az előkészületekekben lévő rendezőket fényképezni,de aképek fele hasznavehetetlen.

Mit csináljak? :/

Illetve tudtok valamilyen képélesítési/javítási programot,ami nem túl bonyolult,megtanulható?

2014. jún. 20. 16:07
 1/9 anonim ***** válasza:
Ahogy nézem, ez egy belépőszintű gép, így alighanem nem sok beállítási lehetőséget nyújt. Próbáld meg a sport motívumprogramot, gyors mozgásra az a legjobb. Sötétben ez a gép hasznavehetetlen lesz.
2014. jún. 20. 16:18
 2/9 BazsiBácsi ***** válasza:
47%

El kell, hogy keserítselek, de a Nikon S2700 erre tökéletesen alkalmatlan. Pláne este.

Talán amit tehetsz (bár nem hiszem, hogy sokat érne), akkor állítsd át a gépet sportfotó módra, és a zoomot kizárólag alaphelyzetben használd. Vigyél magaddal tartalékakksit, és kattogtasd a gépet ezerrel, a nagy számok törvénye alapján csak lesz benne pár használható.

2014. jún. 20. 16:20
 3/9 A kérdező kommentje:
Van még egy FE-210-em Olympusból,az sajnos elemmel működik,de az se jobb? :/
2014. jún. 20. 16:25
 4/9 anonim ***** válasza:
Ezek nem fényképezőgépek, hanem krumplik...
2014. jún. 20. 19:01
 5/9 anonim ***** válasza:

Ez a gép-

[link]

2014. jún. 20. 19:02
 6/9 A kérdező kommentje:
Jó,hát sajnálom,17 éves vagyok,nincs keresetem,azzal kell beérnem,amim van,nem kapok zsebpénzt :/
2014. jún. 20. 20:00
 7/9 anonim ***** válasza:
Nem tudom mennyiért vették neked azt a gépet, de a másikkal együtt annyiba került mint egy d90 használtan...szóval ez nem csak pénz kérdése, hanem tudatos vásárlásé is.
2014. jún. 20. 21:36
 8/9 BazsiBácsi ***** válasza:
47%

Nyugalom van emberek, nem mindenkinek van felesleges tízezrei hogy fényképezőgépet vegyen. 17 évesen 1,5 hónapot nyárimelóztam azért, hogy vegyek egy HP PhotoSmart 735-öt 50000 forintért (mert Canon A60-at már sehol nem lehetett kapni, a legolcsóbb Canon kompakt meg 80e forintba volt), meg hozzá egy 256MB-os memóriakártyát 13500 forintért, mégis boldogan használtam. Fotóztam koncerteken, kocsmatúrákon, szalagavatón, ballagáson, satöbbi. Ráadásul készítenek jó képeket DSLR nélkül is, és az emberek felének nincs is rá szüksége, csak megveszi, mert "tekerhetős a zoomja, és az menő".

Én még mindig tartom magam ahhoz, amit írtam. Sport mód, a zoomot ne babráld, használd 1×-en, és csinál nagyon-nagyon-nagyon sok képet. Biztos lesz közötte olyan, amire azt mondod, hogy jó. Az Oly-t is elviheted, "tartalék gépnek" jó lesz: amikor már meghasaltak a Nikonba az akksik azzal küldheted még.

2014. jún. 20. 22:34
 9/9 A kérdező kommentje:
A Coolpixem 20 000-be került,előtte 4 évvel kaptam az Olympust,ami kb. szintén annyiba kerülhetett talán,de pontosan nem tudom,mert használt volt,és azt nem is én választottam,meglepetésszerűen kaptam.És nagyon is tudatos vásárló vagyok,valahol a Coolpixemet 40 000-ért,meg 30 000-ért árulták,én meg addig-addig keresgéltem,amíg 20 000-ért nem lett meg.És sajnos nekem anyám világosan kimondta,hogy nem hajlandó 20 000-nél többet rááldozni a célra.Egy használt Nikon D90-et meg jelenleg a neten nemigazán látok 50 000-100 000 alatt,szóval fejezzük be a rossz vásárlói megítélésemet, így ismeretlenben pláne.Köszönöm a normális válaszokat,majd meglátjuk mi lesz,én is remélem,hogy lesznek jó képek is.Tömeget kell fotóznom,ha éppen nézik az előadást vagy meg-megáll valamiért a turistacsoport,márcsak lehet jó képeket készíteni.EGyébként ez az 50 órás kötelező közösségi szolgálatom része(ugye enélkül nem kaphat érettségit az,aki 2016-ban és később érettségizik),én a nyáron ezt fogom csinálni,nem tudok máshova elmenni dolgozni,örülök,ha ez meglesz nyár végéig,mert ide nem lehet jönni minden nap,és csak meghatározott időkre :(
2014. jún. 21. 11:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!