Melyik objektív lenne a számomra legmegfelelőbb?

Figyelt kérdés

Univerzális zoomobjektívet szeretnék Nikon D5100-as gépemhez. Eddig egy Nikon 18-55 és 55-200-as objektívem volt, de szeretnék kettőről egyre váltani hogy ne kelljen mindig cserélgetni. Főként utazásokon, természetjáráskor használnám, néha egy makrófotóhoz is kellene. Négy objektívet néztem ki, de nem tudok dönteni, melyik lenne a legjobb:

Tamron 16 -300mm f/3.5-6.3 Di II VC PZD MACRO

Sigma 18-200mm F3.5-6.3 DC Macro OS HSM | C

Sigma 18-250mm F3.5-6.3 DC (OS)* MACRO HSM

Kérem a válaszolókat, hogy érvekkel támasszák alá, melyiket vennék meg, illetve ajánljanak hasonló tudású objektívet ami szóba jöhetne. Az árkülönbség nem számít, mindre megvan a keret. Előre is köszönöm mindenki segítségét.

2014. jún. 15. 22:51
 1/4 A kérdező kommentje:
Ja igen a negyedik, pedig a Nikon 18-300, de annak szerintem kevésbé jók a makróképességei
2014. jún. 15. 22:53
 2/4 anonim ***** válasza:
100%
Sokat buksz a képminőségen az összessel. Egy 18-55 >> 18-105 csere nem lenne elég?
2014. jún. 15. 23:10
 3/4 anonim ***** válasza:
92%

Az ember általában két okból vesz DSLR-t:

1: jobb a képminőség, mint a kompaktoké,

2: a cserélhető objektíveknek köszönhetően változatos körülmények között is hatékonyan használható a gép.

Te pont ezt a kettőt áldoznád fel a kényelmedért. Lusta vagy cserélgetni az obikat, és inkább bevállalnál egy ócska, rossz képminőséget nyújtó lencsét.

Miért nem egy jobb kompaktot vettél?

Tudom, nem segítettem semmit, nyugodtan le lehet pontozni, akkor sem értem, minek neked ilyen drága gép...

2014. jún. 16. 07:32
 4/4 anonim ***** válasza:
100%
Egyetertek. Az osszes ilyen szuperzoom eleg gyenge kepminoseget ad. Nekem is volt az elejen egy 18-200-am, mert majd az mindenre jo. Aztan rajottem, hogy romhalmaz kepeket csinal, es azota cserelgetek. Maceras, de akkor ne vegyel tukros gepet, ha erre nem vagy hajlando. A bridge gepeket pont ilyeneknek talaltak ki.
2014. jún. 16. 11:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!