Canon EOS 600D + 18-55 IS II vagy EOS 700D + 18-55mm IS STM? Melyik a jobb választás?
Olvastam, h képminőség terén nincs nagy különbség.
Beleszámolva, hogy a Canon akció miatt most kb 25-30 ezer Ft különbség van a két készülék között, az új kitobi, és az a pár extra, meg a DIGIC 5 nem ér meg ennyit? Lévén h a 600d mégiscsak egy 3 éves gép...
Elsősorban tájfotózásra, portréfotózásra kéne, természetesen amatőr szinten.
Hát, én nem venném meg újonnan egyiket sem, használt dslr-t vennék használt obikkal. Ha ismert az exposzám és szép az állapot, mellé sem "lőhetsz":)
Pl ez egy jó ajánlatnak tűnik nekem hirtelen:
Tájfotózásra, hobbira a 18-200 tökéletes, portrére meg úgyis kell majd egy fényerős objektív, az 50/1.8 jó cucc!
Szia! Köszi a választ. Az a helyzet, hogy még nem értek annyira a dslr-ekhez, hogy ilyen árnál bevállaljak egy használtat. Pláne garancia nélkül. Ha már ennyi pénzt rászánok akkor szeretnék egy új, garis fényképezőt :)
Aztán majd jöhetnek az objektívek is, ha már kicsit beletanulok.
A kérdésben szereplő paraméterekkel esetleg van véleményed?
A tükrös gépeknél a "zár" szokott meghibásodni, a használattól. Egy kevés expós gép zárjánál a kevés expo a "garancia".
A 18-55-ös kitobi egy vacak. Lehet szépíteni, de tényleg az. Csak azért adják, hogy ne üresen vegyék meg az emberek..
Azért a 18-200 sem egy csoda. Szerintem felejtős.
Ha tényleg csak ennyi különbség van a kettő között, akkor természetesen az újabbat érdemes megvenni. Bár úgy tudom, hogy az STM csak a videózásnál érdekes.
Tájfotózásnál a 18mm-vel viszonylag jól el vagy látva. Portrénál meg kipróbálod, ha nem felel meg, majd veszel egy fix obit, de kezdésnek elég lesz. Előbb meg kell tanulni, és arra megfelel a kitobi, ne hallgass arra, hogy az szar. Valóban nem a legjobb minőség, de kezdésnek tanulni tökéletes. Ha már tudod, mire van szükséged, majd fejlesztesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!