Tudnátok nekem segíteni fényképezőgép vásárlásában?
Szeretnék venni egy fényképezőgépet kb 50-70 eze Forintig.
Teljesen kezdő vagyok e téren.. eddig egy 20 e Ftos géppel fotózgattam, de már szeretnék valami komolyabbat. Imádok fotózni:)
Legyen szó családi összejövetelről, kirándulásról..bámiről:)
Erre gondoltam:
nikon coolpix L330, Nikon Coolpix L820
Mire gondolsz?:) milyen lehetőségek?:)
Ezért is írtam ide.. mert kb szerintem egy fényképezővel csak fényképezni lehet:DDd és zoom-olni:D
De nem igazán szeretem a használt dolgokat
Ha imádsz fotózni és komolyabb gépet akarsz, akkor dslr kell. Még a legolcsóbb dslr géppel is a sok-sok beállítás miatt sokkal jobb képet készíthetsz.
Nyilván a végeredmény a kép, tehát alapvetően a géppel fotózol, csak az nem mindegy miket állítgathatsz.
A DSLR gépek nagy előnye, hogy az általában gyenge láncszem objektívet idővel lecserélheted, és kb olyan lesz a hatás mintha új gépet vettél volna.
Kicsi a zoom, veszel másik obit
Szélesebb látószög kell, veszel másik obit
Nagyobb fényerő kell, veszel másik obit
és még reggelig lehetne sorolni
Kicsit olvass utána miket lehet elérni a záridő és a blendenyílás módosításával, és megérted a dolgot.
Arra nem gondoltatok még, hogy lehet, hogy nincs szüksége (és lehet, hogy soha nem is lesz) DSLR-re?!
Én azt javaslom, hogy vegyél egy olyan bridge gépet, amibel van manuális mód, és tanuld meg használni. Aztán ha úgy döntessz 1-2 év múlva, hogy kevés, és többre/jobbra vágysz, veszel egy DSLR-t.
A Nikon Coolpix szériáiban nincsen Manuális jód, gyakorlatilag csak programautomatikák vannak benne, és kész. Jó képeket csinál, de beállítási lehetőségei 0 (se ISO, se blende, se záridő, semmi).
Amit én tudok javasolni, hogy olvass utána az a Canon SX510 HS. 55e környékén megkapod, van benne manuális mód, képstabilizátor, és kezdésnek nem egy rossz választás SZERINTEM. 30×-os optikai zoomja van, amivel legyen kirándulás/állatkert/családi összejövetel/koncert/akármibármi biztos, hogy tudsz képet csinálni a megfelelő körülmények között. A 12MP-es felbontás bőven elég az A4-es nyomtatásra (9MP kell ahhoz, hogy ne lást a pontokat).
Hangsúlyozom ez az én véleményem.
Nagyonszépen köszönöm mindkettőtöknek?:)
lehet egy hülye kérdésem?
mi az a dlsr?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!