Tudnátok nekem segíteni fényképezőgép vásárlásában?

Figyelt kérdés

Szeretnék venni egy fényképezőgépet kb 50-70 eze Forintig.

Teljesen kezdő vagyok e téren.. eddig egy 20 e Ftos géppel fotózgattam, de már szeretnék valami komolyabbat. Imádok fotózni:)

Legyen szó családi összejövetelről, kirándulásról..bámiről:)

Erre gondoltam:

nikon coolpix L330, Nikon Coolpix L820

2014. máj. 4. 19:31
 1/6 anonim ***** válasza:
én egy használt dslr-ben gondolkoznék, sokkal több lehetőséget rejt.. akár régebbi is jó, az is jobb ezeknél :)
2014. máj. 4. 20:28
 2/6 A kérdező kommentje:

Mire gondolsz?:) milyen lehetőségek?:)

Ezért is írtam ide.. mert kb szerintem egy fényképezővel csak fényképezni lehet:DDd és zoom-olni:D

De nem igazán szeretem a használt dolgokat

2014. máj. 4. 22:34
 3/6 anonim ***** válasza:

Ha imádsz fotózni és komolyabb gépet akarsz, akkor dslr kell. Még a legolcsóbb dslr géppel is a sok-sok beállítás miatt sokkal jobb képet készíthetsz.

Nyilván a végeredmény a kép, tehát alapvetően a géppel fotózol, csak az nem mindegy miket állítgathatsz.

A DSLR gépek nagy előnye, hogy az általában gyenge láncszem objektívet idővel lecserélheted, és kb olyan lesz a hatás mintha új gépet vettél volna.

Kicsi a zoom, veszel másik obit

Szélesebb látószög kell, veszel másik obit

Nagyobb fényerő kell, veszel másik obit

és még reggelig lehetne sorolni

Kicsit olvass utána miket lehet elérni a záridő és a blendenyílás módosításával, és megérted a dolgot.

2014. máj. 5. 17:20
 4/6 BazsiBácsi ***** válasza:

Arra nem gondoltatok még, hogy lehet, hogy nincs szüksége (és lehet, hogy soha nem is lesz) DSLR-re?!

Én azt javaslom, hogy vegyél egy olyan bridge gépet, amibel van manuális mód, és tanuld meg használni. Aztán ha úgy döntessz 1-2 év múlva, hogy kevés, és többre/jobbra vágysz, veszel egy DSLR-t.

A Nikon Coolpix szériáiban nincsen Manuális jód, gyakorlatilag csak programautomatikák vannak benne, és kész. Jó képeket csinál, de beállítási lehetőségei 0 (se ISO, se blende, se záridő, semmi).

Amit én tudok javasolni, hogy olvass utána az a Canon SX510 HS. 55e környékén megkapod, van benne manuális mód, képstabilizátor, és kezdésnek nem egy rossz választás SZERINTEM. 30×-os optikai zoomja van, amivel legyen kirándulás/állatkert/családi összejövetel/koncert/akármibármi biztos, hogy tudsz képet csinálni a megfelelő körülmények között. A 12MP-es felbontás bőven elég az A4-es nyomtatásra (9MP kell ahhoz, hogy ne lást a pontokat).

Hangsúlyozom ez az én véleményem.

2014. máj. 5. 19:26
 5/6 A kérdező kommentje:

Nagyonszépen köszönöm mindkettőtöknek?:)

lehet egy hülye kérdésem?

mi az a dlsr?

2014. máj. 5. 20:06
 6/6 anonim ***** válasza:

Digital single-lens reflex camera = Digitális tükörreflexes fényképező

Olvasd el ezeket:

[link]

[link]

2014. máj. 5. 20:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!