Gyorsa mozgó tárgy fényképezésekor, hogy tudom megcsinálni azt, hogy a háttér legyen éles és a mozgó tárgy elmosódott és fordítva, valamint a gyorsan mozgó tárgyról fotózva azt, hogy a táj éles vagy elmosódott legyen?
De hogy?
Értem én, hogy záridő (viszont amit 1-eske írtál az nekem kínai), de egy kis 20 ezres gépen azt hol állíthatom, és milyenre?
Eléggé laikus vagyok, de érdekelne a téma.
A kis 20 ezres gépnek előkeresed a használati útmutatóját és megnézed, hogyan lehet manuálisan beállítani a záridőt. Itt olvasd el a svenkeléses részt:
4#
A linket el fogom olvasni.
5#
Igazad lehet, mert a menüben barangoltam már párszor egyáltalán nem tűnik ismerősnek, hogy találkoztam volna hasonló beállítási lehetőséggel.
Kell lennie a gépeden "Záridő előválasztás" gombnak. Ezt elméletileg a tekerőn kellene megtalálnod, vagy "TV", vagy "S" betűvel jelölik. Ha ebben a módban fényképezel, akkor az általad beállított záridőhöz a gép automatikusan beállítja a megfelelő rekeszértéket. Ezzel a módszerrel, ha elég gyors a záridőd (pl. 1/250, 1/500, 1/1000 vagy akár még gyorsabb), akkor kimerevítheted a mozgást, tehát a gyorsan mozgó tárgy vagy személy nem mosódik el.
(A rekeszértéket ugyanígy tudod külön állítani, ha "AV" vagy "A" módba tekered, akkor automatikusan beállítja hozzá a záridőt).
Ha azt szeretnéd, hogy a mozgó tárgy elmosódott legyen, akkor lassú záridőt állítasz be (pl. 1/60, 1/30, 1/15).
Ha még kezdő vagy, gyakorold a beállításokat, nézd meg pl. hogy ugyanarra a helyzetre milyen hatással van más-más beállítás. Remek lehetőség mozgás fotózásának gyakorlására a megengedett vízcsap, vagy egy szökőkút pl. Itt fokozatosan egyre növekvő záridőkkel készíts képeket ugyanabból a szögből, aztán nézd meg őket, akkor talán könnyebb megérteni az egyes beállítások hatását.
Keress google-n cikkeket a különféle beállításokról, és nézd át őket.
9#
Nem tudom milyen tekerőre gondolsz, mert az én gépemen semmit nem lehet tekerni.
Amúgy hasznosnak találom a válaszod. Köszi.
A gép típusa:
Samsung EC-ES65ZZDPSE3
Ebből próbálom kihozni amit lehet.
Tudom hol helyezkedik el a digitális táplálékláncban, úgyhogy nem kellene nagyon hangosan nevetni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!