Vélemény erről az objektívről? (link a leírásban)
Ha elsőszámú, fő objektívnek akarod használni max akkor jó ha vadakat fotózol vagy emberek után kémkedsz. 70mm-ből indul, és ha nincs fullframe géped - és határozottan gy érzem nincsen - akkor még komolyabb a helyzet az 1.5-ös, 1.6-os szorzóval.
Mire akarod használni?
A probléma az az objektívval, hogy a 70mm a te gépeden 112 mm-nek felelne meg, az pedig nagyon brutális minimális távnak, teljesen behatárolna, pl esélytelen hogy egy belsőteret normálisan meg tudjál örökíteni, pl. példának a 85mm egy kedvelt portré-táv: ezzel nem gyakran fotóznak katedrálist belülről, de még egy sima lakásban is húzós.
Azt meg kell jegyeznem, hogy én nem használok ilyen brutális zoomtartományú objektíveket - elsősorban az alacsony fényerejük miatt - ezért nem is igazán ismerem ezeknek ezeket a lencséket, szóval konkrét javaslatot nem tudok adni.
Tamronok között körülnéztem is és találtam ezt: 18-200, pont amire szükséged van:
Kéminőségileg nem tudok nyilatkozni, mivel kétszer ennyit szántál a lencsére eredetileg valószínüleg találsz jobbat is. Nézz utána, olvass kritikákat és célozz be valami hasonlót, kb. mindenre elég lesz!
Azt ne feledd viszont, hogy ezek a sötétben nem látnak túl jól - de ez már csak a sokszázezer alatti, 2-3 kilónál könnyebb zoomobjektívek sajátossága..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!