Szerintetek érdemes lenne komolyabban foglalkoznom a fotózással?

Figyelt kérdés

A fotózást hobbiból űzöm. Kérlek tekintsetek így a munkáimra.

Az első fiúmodellem: [link]

Az első idősebb női modellem: [link]

További képeim: [link]

[link]

[link]

Leginkább a modell fotózás érdekelne! Szeretnék a műszaki egyetem után a MOME-ra jelentkezni. Hallottam, hogy nagyon nehéz bejutni, ráadásul munkákat is vinni kell. És nem vagyok elég biztos magamban. De ha nem sikerül bejutnom a MOME-ra akkor mennék a Práter utcai fotósképzésre. Feltéve ha van bennem esetleg tehetség.

Szerintetek érdemes lenne komolyabban foglalkoznom a fotózással?

A válaszaitokat előre is köszönöm szépen!

2014. ápr. 23. 19:46
 1/6 anonim ***** válasza:

Átlag tucatkép a legtöbb, de van köztük egy-kettő ami ezek közül kiemelkedik. Véleményem szerint nem az a kérdés, hogy tehetséges vagy-e (a látásmódod fejleszthető így a képek alapján, van honnan és van hova fejlődnie). A kérdés az, hogy hajlandó vagy-e a felszerelésre elkölteni 1-1,5M Ft-ot és tanulni. Bár ez amit megmutattál jóval több mint az átlag ilyen kérdésekben mutatott képek, de ahhoz, hogy ebből megélj édeskevés sőt még ahhoz is kevés, hogy pénzt kérj érte. Akkor állj neki, ha tudod, hogy ezzel akarsz foglalkozni és el tudod fogadni, hogy ha vállalkozóként űzöd a dolgot, akkor éves szinten van kb 1-1,5M Ft költséged, amit ki kell termelned. Így kb. 3-3,5M Ft összbevételt kell összeszedned ahhoz, hogy kicsivel többet keress mint a minimálbér (és jóval többet kell érte dolgoznod). Persze alkalmazottként biztos más, de arra nincs igazán rálátásom, szóval azt meghagynám valakinek aki esetleg alkalmazottként él fotózásból.

Sok sikert!

2014. ápr. 23. 21:57
 2/6 anonim ***** válasza:

Szerintem te ezt már rég eldöntötted... legalábbis az oldal leírásából és minden egyébből is ez jön le.

Remélem nem azt várod, hogy majd mindenki agyon dicsérjen, és további lájkokat szerezz így.

Attól meg nem lesz plusz, hogy odaírod, hogy első ez meg az... bár kicsit sántít, hogy valóban első lenne-e, de ez most nem is lényeg.

Némelyik kép tetszik, de a retust nagyon kellene gyakorolni...

2014. ápr. 23. 23:48
 3/6 anonim ***** válasza:
Az oldalt és a honlapot látva, te már konkrétan fotósnak nevezed magad, és vállalkozásod is van, stúdiófotózással, megrendelésre is. Ennélfogva nem értem, miért teszed fel a kérdésed úgy, mintha abszolút kezdő lennél, és megerősítésre lenne szükséged. Szerintem nagyon is jól tudod, hogy mit akarsz, sőt baromira biztos vagy benne, hogy jó vagy. Ha nem így lenne, a mai napig csak saját használatra "kattintgatnál".
2014. ápr. 24. 16:39
 4/6 anonim ***** válasza:

Közben megnéztem az oldaladat kalibrált monitoron (mobil helyett). A cover fotón a retus borzasztó, ilyet fotós nem csinál. Foltos, idegen az egész, a bőr textúrája teljesen elveszett. A háttérben csillogó valamik, az öncélú és felesleges fekete-fehér konverzió agyonveri az egészet és segít, hogy amikor meglátom a madarakat a háttérben röhögőgörcsöt kapjak, ami átcsap agresszív hányásrohamba. A szelektív színtelenítést sürgősen felejtsd el, mert attól megint csak rosszul lesz akinek van egy csepp színérzéke. A 90'-es évek közepén menő volt, de 2014 van. A gólyás kép életlen, a fekete-fehér konverzió itt is értelmetlen, miért fekete-fehér? A naplementés felhős még egészen rendben is lenne, de az sem áll igazán össze. Egy sorozat részeként oké lenne, de így nem mond túl sokat. A havas képek olyanok amilyenek, de azok sem mondanak semmit. "Láttam, lekattintottam, katt, tessék, nézd meg, ilyesmi volt." Azt sugallják, hogy élőben szebb volt, de nem tudtad jól megmutatni. A fekete-fehér galamb, megint fölöslegesen fekete-fehér, ráadásul sziluettnek rossz mert sok a részlet a galambon (nincs eléggé bebukva), ha meg nem sziluettnek szántad, akkor be van bukva a főtéma, alig látszanak rajta a részletek. A srácról készült képek, értelmetlenül élettelenre vannak retusálva, olyan a bőre mint egy porcelánbabának, ami ha eldől, ripityomra törik. Emellett nincs egységesség, még a fekete-fehérek (amik egyébként megint értelmetlenek) között is vannak szintbeli különbségek, más-más utómunkát adni egy portrésorozat képeinek, elég bátor húzás, itt nagyon nem talált. Viki & Brigi képein is az látszik, hogy jobban pózolnak, mint, ahogyan azt Te le tudod fotózni, semmiféle koncepció nincs az egészben, katt-katt tök jó, viszlát. Ez elég ahhoz, hogy kitegye profilképnek, kettő hétre aztán lecserélje egy tükörben csücsörítős ájfónnal pózolós utólag életlenített szélű instagramos borzadványra, de kevés ahhoz, hogy azt mondhasd magadra fotós vagy. Izabella képei vannak a legközelebb ahhoz, amire már talán mondhatod, hogy igen ez "photography", de még ez is messze van tőle. A műtermi képeken, illett volna kezdeni valamit a háttérrel, mert ez a foltos felhős fekete háttér és a kutyák borzasztóan természetellenes "textúrája" agyonveri az egészet, pedig amúgy világítva egyáltalán nincsen rosszul az az anyag. Tamás fekete-fehér portréja egészen ügyes, egy picit világíthattad volna a lábát is és adhattál volna rá egy cipőt (én tudom, hogy drága a háttér, de akkor is, így, olyan "lejöttem egy banánturmixért, kérsz Te is?!" hangulata van az egésznek, ami nem egyeztethető össze az amúgy korrekt portréfotó üzenetével, miszerint "Ez vagyok én!", amin csak ront, hogy az órája is becsillan. Dorina képein végre látunk színeket, érdemes kerülni a pont a fej mögött elhelyezkedő és így a "fejből kinövő" ágakat, állítsd odébb, vagy állj Te egy picivel más szögbe, emellett elfért volna egy vaku egy box-al vagy legalább egy 5in1 derítőlap, hogy ne azzal váljon le a főtéma (Dorina) a háttérről, hogy van közte és a háttér között 1FÉ különbség a háttér javára. ÍGy hirtelen ennyi, eddig volt türelmem nézegetni őket.:)

Hajrá!

2014. ápr. 24. 17:06
 5/6 anonim ***** válasza:

Szia!

nem rosszak a képeid, kiindulópontnak jó. Nem dobom el magam tőlük, de nem is az a jött-ment amatőr szint.

A szelektív színezést és ezeket az effekteket szerintem is felejtsd el, nem menő már mostanában. Inkább giccs.

Mindenképp érdemes magad képezni, hiszen abból tanulsz. Senki sem profin kezdte.

Nem tudom, jelenleg milyen formátumban csinálod a fotózást (hivatalos, fizetős, baráti, stb), engem továbbra is irritálnak ezek a photography feliratok, főleg ilyen feltűnő helyen. Nem értem, miért retteg mindenki ennyire attól, hogy majd ellopják az fb-re feltett, agyonkonvertált fotóit. (főleg olyanokat, amiken ismeretlen emberek szerepelnek, akik másnak semmit sem mondanak). Engem kifejezetten zavart a felirat, minden képnél először odaugrott a szemem, nem a témára.

2014. ápr. 24. 18:47
 6/6 anonim ***** válasza:
A Photoshop hátterek szerintem kicsit gázok.
2014. ápr. 24. 20:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!