Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Fényképezőgépek, kamerák » Canon EOS 1200D videózási...

Canon EOS 1200D videózási célokra?

Figyelt kérdés
Tervezem, hogy megvásárolok egy Canon EOS 1200D vázat. Videózni szeretnék vele, erre a kamera ad is lehetőségeket (720p/59.94 fps;1080p/30 fps). A kérdés az, hogy milyen lencsét vegyek egy ilyen géphez, ha videózni szeretnék és túl nagy zoomolásokat feltehetően nem végeznék vele? Hallottam olyanról, hogy a videó alatt bizonyos lencséknek van valamiféle zaja. Igaz ez? Mit ajánlotok?

2014. ápr. 17. 10:12
 1/7 A kérdező kommentje:
Azért is fordulok újra a gyakorikérdésekhez, mert az is érdekelne, hogy általánosságban milyen kiegészítők dukálnának hozzá.
2014. ápr. 17. 10:13
 2/7 anonim ***** válasza:

Én leginkább az ajánlanám, hogy keress egy erre specializálódott fórumot. Nem mondom, hogy itt nincs esély hasznos válaszokra, de szerintem kevés.

[link]

2014. ápr. 17. 10:41
 3/7 BazsiBácsi ***** válasza:

A probléma valóban létezik, a kívülről csendesnek ítélt USM objektívek "belülről" hangosak:

https://www.youtube.com/watch?v=djOPPQycZ8g

Videózáshoz STM objekívet vegyél, az igényeidnek megfelelő gyújtótávolsággal, és fényerővel.

2014. ápr. 17. 10:47
 4/7 anonim ***** válasza:

Amúgy ha már olcsó Canon akkor ne a szándékosan lebutított 1200D-t válaszd, akokr már egy egy 550D-t vagy 600D-t, lényegesen okosabbak és árban kb. egy szinten vannak, ha nem olcsóbbak.

Lencsének pedig vegyél egy Tamron/Sigma 18-50 mm f2.8 objektívet, az elég lesz rengeteg dologra, főleg hogy a 600D-n belül van 3x crop mód.

Plusz ha árnyalatnyit is komolyan érdekel a videózás akkor nem foglalkozol az autofokuszálással, hanem telepítessz a kamerára MagicLantern-t és megtanulsz manuálban fókuszálni. SD kártyából pedig vegyél a sanddisk 45Mb/sec családból és ne fog megakadni a video felvétel közben.

2014. ápr. 18. 13:18
 5/7 A kérdező kommentje:
Jaj de nagyon szeretlek téged, harmadik válaszoló! :) Utólag egyébként 600D-t veszek, jár hozzá a kittel egy 18-55mm Is II-es objektív. Ez mire jó, mire nem? (Utolsó kérdésem lenne)
2014. ápr. 18. 19:16
 6/7 anonim ***** válasza:
Nekem 650D van, én is ilyet kaptam. Fényképezésnél, néha elcsúszik az élesség. Sokra nem számítsz tőle. Használni lehet, de érdemesebb venni egy tele obit, azzal szépen el tudod mosni a hátteret a szereplő mögött. Meg venni egy másik Obit általános célokra. Ez lehet hasonló ahhoz, amit adnak.
2014. ápr. 19. 09:00
 7/7 anonim ***** válasza:
A 18-55 nagyon hangosan fókuszál, nagyon zavaró a videóba
2014. ápr. 27. 15:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!