A Leica fényképezők miért ilyen drágák?
Úgy értem hogy a kis kompakt filmes gépei is egymillió forint körül vannak, de miért?
Nem is tükörreflexesek, egyáltalán lehet velük rendes képet csinálni?
ááá dehogy lehet a Leica egy bóvli :)
na szóval, a Leica egy NÉV a gyártók közt ... nagyon régi név ... és minőséget gyárt ... de van nekik olcsóbb készülékük is, ha ragaszkodnál a márkához
és persze, hogy lehet rendes képet csinálni ... ők még azt is megengedhetik maguknak, hogy ma is gyártsanak filmes gépet jó pénzért (Leica MP 0,72), vagy gyártsanak kizárólag fekete-fehér (monochrom) digitálist 2 millióért
az lehet, de Leicárol nem hallotam olyan komoly fejlesztéseket, mint pl a Hasselblad-ról..
Lehet hogy rossz helyen keresgélek, ha jóltudom a Leica főleg filmes gépeket gyárt, én már egy digitális világban nőttem fel (sajnos).
Értem én, hogy kiemelkedő a minősége, de pl a nem tükörreflexes filmes gépekkel te hogyan állítasz pontos élességet?
Oké, hogy rá van írva az objektívre, hogy hány m-en van a fókusz, de azt te úgy sem tudod pontosan kimérni.
Vagy van esetleg valami fókusz viszzajelző rendszer?
A slr előtt sem félhülyék terveztek f.gépeket :)
Távmérős kereső (rangefinder).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!