Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Fényképezőgépek, kamerák » Fényképezôgépet akarok cseréln...

Fényképezôgépet akarok cserélni! Valaki segítene nekem?

Figyelt kérdés
Na szóval : Jelenleg egy Olympus SP550UZ gépet használok már lassan 4 hónapja . Elkezdett komolyabban érdekelni hobbi szinten a fotózás , és rájöttem hogy ez a gép már kevés nekem ,fôleg a gép élességével és a tisztaságával van gond ,elég zajosak a képek :/ De azt hozzá teszem hogy vannak témák ,amiket nagyon jól lehet fotózni ,szóval nem arról van itt szó hogy gagyi lenne a gép :) Utódnak a következô gépeket gondoltam : Canon EOS 350D (csak nemtudom ,hogy az új objektívekkel kompatibilis-e vagy nem, nagyon jó lenne ,ha valaki feltudna világosítani ezzel kapcsolatban is :) ) , a másik kiszemelt gép egy Nikon coolpix P520 kompakt gép ,amirôl nagyon sok jót hallottam :) Szerintetek érdemes lenne a régi olcsó 350D-t megvenni ,és költeni objektívekre , már ha kompatibilisak egyáltalán vele , vagy inkább jobb a másik véglet , hogy megveszem P520-at ,amibe van 1000mm-es zoom ,és elfotózok vele 2-3 évig,...Szerintetek?
2014. ápr. 13. 00:51
 1/8 anonim ***** válasza:
49%
szoktad manuálisan álligatni? értesz amúgy valamennyire a fényképezéshez vagy csak már rögtön nagy fotós lettél 4 hónap alatt?
2014. ápr. 13. 02:05
 2/8 A kérdező kommentje:
Régebben is fotóztam ,csak olcsóbb kompakt gépekkel .Ez volt az első komolyabb gépem ,amin már van teljes manuális beállítás :) Tudom a manuális beállításokat használni ! Egyáltalán nem gondolom magam nagy fotósnak ,csak szeretek hobbi szinten fotózni . Azt remélem hogy nem gondoltátok komolyan ,hogy azért kell új gép nekem ,mert automatán szeretnék csettegetni :) !
2014. ápr. 13. 09:38
 3/8 anonim ***** válasza:

El kell döntened, hogy tisztább képeket akarsz vagy nagyobb zoomot.

Ha az előbbi, akkor EOS-350D (egyébként kompatibilisek vele a régebbi EF objektívek is).

Ha a zoomra szavazol, akkor P520.

2014. ápr. 13. 10:06
 4/8 anonim ***** válasza:

szerintem a 350d-ben levő 8mp-es CMOS szenzor már nagyon idejét múlt, a belépő szintű, viszont új dslr-ekkel is jobban jársz pl 1100D.

Egyébként a 350D-nek EF-S bajonettje van amivel az újabb obik is csatlakoztathatók.

2014. ápr. 13. 10:07
 5/8 A kérdező kommentje:
Lehet hogy felesleges is volt ezt a kérdést itt feltenni ,mert úgysem kapok normális választ a kérdésemre ,csak olyanokat hogy nagy fotósnak érzem magam ,stb...úgyhogy a Google a barátom ! De azért ,ha valaki tud segíteni az objektíves kérdésemmel kapcsolatba az írhatna :) Olvastam hogy EF és EF-s objektívekkel kompatibilis ,de nem tudom hogy az újakkal kompatibilis-e :/
2014. ápr. 13. 10:09
 6/8 anonim ***** válasza:
MINDEN EF és EF-S objektívvel kompatibilis. Újakkal és régiekkel.
2014. ápr. 13. 10:10
 7/8 A kérdező kommentje:
Most látom az újabb kommenteket . Végre kaptam normális válaszokat :) Köszönöm :)
2014. ápr. 13. 10:12
 8/8 A kérdező kommentje:
Igazatok van ! Tényleg a legjobb választás mindenképp a Canon EOS 1100D lenne :) Szerintem kezdő DSLR gépnek nagyon is jó ! Valószinű hogy akkor már maradnék is a Canon márkánál ,mert most ha veszek 4-5 objektívet hozzá ,akkor már semmi értelme nem lenne váltani Nikonra ,csak felesleges pénzkidobás lenne az egész ! Meg amúgy sincs olyan mértékű külömbség a két márka között , mindegyik nagyon jó :)Köszönöm a válaszokat !
2014. ápr. 13. 11:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!