Koncertfotózáshoz milyen tükörreflexes fényképezőgépet ajánlanátok?
Figyelt kérdés
2014. ápr. 12. 23:22
1/7 anonim válasza:
olyat ami magas ISO értéken is kis zajt generál -> drágát
2/7 anonim válasza:
Szia. Ami fontosabb és sajnos drágább egy fényerős objektív. Gyerekek színpadi műsorát fotóztam, és egy 135mm-es f/2.5 fényerejű objektívvel is csak 1600-as ISO-n tudtam fotózni hogy ne legyen bemozdulás, és 1/200 vagy felette legyen a zársebesség.
3/7 A kérdező kommentje:
Nekem Nikon D40-em van, és már jócskán túlléptem a tervezett expószámot, és tervezek egy új gépet venni. Egyik ismerősöm azt mondta, hogy Canon-nal kéne próbálkozom, mert a Nikonok szarok ilyen téren. A Canont meg sajnos nem ismerem.
2014. ápr. 13. 15:57
4/7 anonim válasza:
Középkategóriában annyira fej-fej mellett megy a két márka, hogy nincs értelme különbséget tenni, hogy ez vagy az jobb.. Szinte mindegyik gépnek megtalálni a hasonló képességű megfelelőjét. Canon előnye annyi, hogy sokkal több hozzá a használt cucc, és az újaknak is kicsit mérsékeltebb az árfekvése.
5/7 Nimród Csaba válasza:
Szia! Ha egy árkategóriát írtál volna hozzá akkor lényegesen könnyebb lenne. :) Ha futja rá, akkor nekem Canon 6D-m van, és ez magas ISO értéken is igen csekély zajt generál. Itt van sok tesztkép, be tudod állítani, hogy milyen ISO-ra akarsz mintaképet.
Az ISO 5000 A4-es méretben is még tűrhető szinten van. (persze kinek milyen minőség szükséges, ha saját célra kell akkor teljesen elfogadható de nyilván nem kristálytiszta képet kapsz, emelett sok gép ISO 800-a rosszabb képet ad)
6/7 A kérdező kommentje:
Szia! Köszönöm a választ. Igazából nincs túl sok pénzem rá, maximum 150.000Ft-ot tudok kiadni :(
2014. ápr. 16. 22:59
7/7 Vass Sándor válasza:
Pentax K-5. 800-as ISO-ig bármelyik Canon vagy Nikon hasonló képet ad,tehát nincs számottevő minőségbeli különbség. Obit pedig stabi nélkülit is tudsz a Pentax(ok)hoz venni,mivel szenzorstabisak, így a fix is szóba jöhet(m42). Az lényegesen olcsóbb konverterrel együtt is,mint egy egy vadi új STM obi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!