A mai digitális fényképezőgéphez használható a filmes világból itt maradt vaku?
FUJI FILM FinePix SL 240 gépnek van vakupapucsa. Van egy régi 36-os leitzal-os vakum. Használható ez hozzá?
(A vaku nem kommunikál a géppel oda-vissza, csak a gépből jövő elektromos jelre elvillan.)
Nem értem:"feszkó különbség van"?
Én úgy tudtam, hogy a "vakupapucson" tulajdonképpen egy záróérintkező van amely kioldja a vaku villanását.
Használható, bár a mai gépek egyrészt többet tudnak (pl kommunikálnak a vakuval és vezérlik annak tükrét), hogy a megvillantott felület épp fedje a lencse által befogottat, másrészt ezzel automatikusan arra ösztönöznek, hogy vásárold meg a legújabb modellt.
Rengeteg olyan szituáció van, amikor működni fog a régi jól bevált vakud is.
Ki kell próbálni, és nem kell minden áron újat venni....
A "feszkó" nem vicc. A hagyományos vakuk talpán sokszor 1-200 volt mérhető. Ez a klasszikus érintkezőknek nem volt gond, de a digi gép elektronikáját hazavághatja. 6-12 V táján szinte biztosan problémamentes az elsütés, jelentősen magasabb talpfesz esetén erős fórumolvasgatásokat ajánlok vagy vedd fel a kapcsolatot márkaszervízzel.
A korrektül mérő automata (avagy kompjuteres) vakuk egész jól használhatóak digi gépen.
Köszönöm szépen a válaszokat. Körbejártam ezek nyomán a dolgot, s már nem is foglalkozom a régivel.
Sajna a kompatibilis vakuk majdnem, vagy többi kerülnek mint a gép (amit most akciósan 39.990 Ft-ért vettem meg. Külföldről lehet olcsóbb, de a gari érvényesítése meg nehezebb)
Szívem szerint tükörreflexeset vettem volna, de amíg régen filmest vehettem akár 3-4 darabot is egy havi fizetésemből, most a legolcsóbb is másfél havi pénz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!