Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Fényképezőgépek, kamerák » Mi lehet a hiba ha az elkészül...

Mi lehet a hiba ha az elkészült képen a fehér szinte összefolyik?

Figyelt kérdés

A többi szín jó, egy fehér témánál viszont túl sok van a képen. Hogy is fogalmazzak, vakító fehér. Pl. egy fehér autó túl fehér és emiatt az élek, árnyékok szinte nem látszanak a képen. Vagy pl. egy fehér cipő, annyia fehér a képen, hogy nem látszódnak a cipőfűző lyukak. Egy túl világos fehér paca lesz az egész, a cipőfűző is nem vagy alig látszik.

Egy Xperia telefonról van szó. Milyen beállítást keressek a jelenség enyhítésére? Hátha van a telefonon beállítás erre.

2014. ápr. 8. 18:26
 1/4 A kérdező kommentje:
Annyit kinyomoztam, kiégésnek hívják a jelenséget.
2014. ápr. 9. 14:27
 2/4 BazsiBácsi ***** válasza:

Eddig jó volt, és most kezdte el csinálni, vagy első perctől kezdve túlexponáltak ("kiégtek", vagy túlfehéredettek) a képek? Nem állítottad el a beállítások közt az "exposure" (fényerő) értéket pozitív irányba?

[link]

Ilyen ikont keress valahol a beállításokba, és nézd meg, hogy milyen értéken van. Hirtelen erre tudok először gondolni.

Pontosan melyik Xperia telefonról lenne szó? Lehet, hogy van valamilyen szoftveres szériahibája, amiatt exponálja túl a képeket.

2014. ápr. 9. 16:01
 3/4 A kérdező kommentje:
Xperia P a telefon. Igazából szoftvertől teljesen független a dolog, volt rajta már mindenféle mint ahogy kamera alkalmazásból is, ez a jelenség mindig megvolt emlékeim szerint, csak tegnap kezdett el nagyon zavarni, mert pont fehéret fényképeztem. A gyári kamera alkalmazással is -1-es expozíció mellett fényképeztem, nagyjából ezzel jó volt. Ám most másik szoftvert, másik kameraalkalmazást használok és mintha a -1 már túl sötétnek tűnne, így maradt alapon. De akkor meg a fehér kiég... Szerintem hardveresen ilyen a telefon, nem nagyon van erre beállítás. Majd a -1-es expozícióval kisérletezek.
2014. ápr. 9. 22:41
 4/4 anonim ***** válasza:

Ez sajnos alap betegség.

Aprócska szenzor > alacsony érzékenységi küszöb/képdinamika.

Mobilon, kompakt fényképezőgépen hamarabb kiég a fehér és bebukik a fekete.

El kell fogadni, vagy esetleg (ha lehet alulexponálni), vagy valami jobb HDR szoftverrel növelni a látszólagos dinamikát. Ezek persze legtöbbször elég rondán szétcsapott képet csinálnak.

2014. ápr. 10. 09:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!