Elsőéves mozgóképkultúrás vagyok és szeretnék venni egy kamerát, ebben tud e valaki segíteni?
Főleg két lehetőséget látok, ugye egyrészt a 600D, Magic Lanternnel nagyon fasza kis berendezés, mellé meg egy tamron 17-50 (vagy 17-55mm) f2.8, na ezzel a kombóval rengeteg minent ki tudsz hozni, főleg mert a 600D-ben van 3x crop mód, ami eszméletlenül értékes - 3x optikai zoomra képes, tehát a 17-50 -nel tudsz 51- 150 mm-ig videózni _minőség romlás nélkül_ (keress rá ha érdekel ennek a technikai háttere).
Ha van plusz pénzed akkor pedig tárazz be egy használt 5D II-re, ugye full frame és mivel CF kártyával megy raw-ot is tudsz Hd-t megközelítő minőségben lőni és lényegesen jobb a 600D-nél a sötétben.
Ennyi, e mivel nincs még semmi optikád és most indulsz ki főleg a 600D-t tanácsolom (a 3x optikai zoom opciót nem tlaálod meg se a 550D-ben, 650D-ben, 60D-ben etc.)
+ rendelj kínából (dx.com) battery grip-et, 2000Mah-os elemekkel irdatlan olcsón és léynegesen könnyebb lesz az életed!
A legfontosabb: ha komolyan érdekel a videózás, Magic Lantern kompatibilis kamerát veszel: [link]
Nem tudom, hogy még aktuális e, de szerintem ha 200k-nál nem akarsz többet költeni rá, akkor Canon600d-t vegyél és hozzá használj régi filmet optikákat. Így meg vagy 150 ezer körül és még tudsz magadnak csinálni egy steadycamet is.
Én is 600D-vel meg régi analóg obival (Helios 58mm) videózok, ha érdekel a képi megjelenítése nyugodtan írj privit és küldök videót. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!