Mit gondoltok a Berecz Roland photography rol facebookon? Fejlődött azóta h legutóbb kitettem a kérdést?

A kamerába néző, repülő szarka lehetne egy jó vicces kép, ha máshogy lenne vágva. De így olyan semmilyen. A mellette lévő madár lehet, hogy PC-n jó lenne (jó az átlós szerkesztés, nem rossz alapanyag a szárny csillogó tollazata, nem zavaró a háttér), de így irdatlan zajos, kásás, ami szerintem a FB agresszív képtömörítésének számlájára írható. A Facebook teljesen alkalmatlan minőségi képek megosztására. Linkelj bele Flickr vagy Picasa albumot.
Nagyon sok képed alapvető igénytelenségről tanúskodik: koszos a szenzor, és fekete pacákkal van tele minden. Ez nagyjából képenként másfél perc utómunkával eltüntethető akár Lightroomban, akár GIMPben. Nem nagyon vágsz, pedig lehetne, unalmas, ha a téma a kép közepén van, már egy kicsit kitolás is sokat javítana. Általában az az ökölszabály, hogy amennyi időt a terepen eltöltöttél fényképezéssel, annyit kell foglalkozni a válogatással és az utómunkával is. Vagy többet.
Első körben nem hinném, hogy neked új gépre van szükséged. Milyen 400-ast használsz?

Sport Removal tool:
https://www.youtube.com/watch?v=ivObYQpXB4Y
Tisztításra a Camera Kft-t javaslom. Nem Buda, nem is olcsó, de legalább jó eséllyel nem rontják el.

Nem a szépsége vagy a minősége miatt tettem fel, csak azért, hogy lásd. Egy 100-as obival ilyen közel lehet menni a madárhoz, akkor egy 400-assal neked is mennie kellene. Gyakorolj, és használj utómunkát!

Tudom, hogy nem a minősége miatt tetted fel, de azért egy 6D + EF100 2.8L párossal már illene, hogy valahol éles pont is legyen a képen.
Értem, értem, csak azért mutatod, hogy kitölti a képet. De akkor is...

Jo, tudom, nem azt a kepet kell mutogatni, amelyik nem eles, de most nem ez volt a cel. Csak csipobol lottem egyet. Bemozdult, van ilyen. Letezik olyan gep, amelyik sosem hibazik?
Egyebkent a 6d-nek nem az AF az erossege, ha lett volt ketszer ennyim, 5d-t veszek. Azert ezzel sem ez az altalanos minoseg, csak elkapkodtam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!