Nikon D70 javításával foglalkozik még valaki?
Üdv mindenkinek! Szóval adott a fent említett típusú gép, ami olyan sötét képeket készít, hogy ihaj! Azaz alulexponál, de nagyon. Tudtok-e ajánlani valakit, aki még foglalkozik vele? Vagy esetleg járt már valaki így és meg tudná mondani a hiba okát (azon kívül, hogy öreg, kifutott típus, mert ezt már hallottam)? ...mert Nikon Kft és egyéb szervíz már nem (már amit eddig találtam)
Válaszokat köszönöm szépen!
3 kérdésem lenne:
-Próbáltad-e másik objektívvel? Lehet, hogy az objektíved blendéje beállt szűk nyíláson.
-Nem állítottál el valamit (blende, EV, stb?)? Esetleg próbálkoztál gyári beállítások visszaállításával, hátha megoldja?
-Látszik valami a képen (körvonal, akármi), vagy teljesen sötét?
Egy tesztképet feltehetnél valahova, ahol megmaradnak az EXIF adatok.
Igazából az objektív már nem az első rajta (vagyis az első, de volt már rajta másik is, nem is egy.
Beállításokat már végiglőttem A-Z, semmi se használt...
Képen minden ok, se kör, se egyéb, vakuval aránylag rendesen működik.
Viszont az első gondolat nyert, azzal a csavarral, hogy a vázban lévő pöcök (ami mozgatná az objektíven lévő blende-állító pöcköt) nem mozgatja rendesen, tehát ott a baj! Na, erre mondják, hogy több szem többet lát!
Holnap veszem elő a javítási kézikönyvet és már rakom is át a donorból az alkatrészt!
Köszönöm szépen a segítséget!
Szivesen. Azért mielőtt kirpóbálod, az objektíven is ellenőrizd a blende állítást, hogy nem-e szorul, vagy nem-e amiatt akadt meg, vagy tört el, vagy történt, ami történt vele. Jobb az óvatosság, minthogy megint úgy járj.
Remélem, hogy sikerült megjavítani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!