Rendelt már valaki ebay-ről fényképezőgépet?
Ha új gépről van szó, akkor biztosan valami gond van. Kb. 150-200 terméket (többnyire fotós) vettem már ebay-en, szóval van egy múltam :-), de új gépet még nem nagyon láttam jobb áron. 5-10% kölönbség lehet, de mivel a garancia ilyenkor zavaros (vagy van vagy nincs), ennyit azért érdemes rááldozni.
A másik, hogy ha hivatalos üzlet küldi, akkor nem "gift"-et és valami névleges USD értéket fog neked ráírni, ilyenkor viszont ÁFA köteles, a vámhivatal kibontja és ráteszi. Én ekkora összeget nem kockáztatnék meg, valószínűleg nem úszod meg az ÁFÁ-t.
Egyébként ha privátban átküldöd a hirdetést, talán ma este ránézek, mi lehet a gond.
Ez egy magánszemély hirdetése, aki egy "feleségének vett" új gépet árul. Jelenleg 50e Ft-on van a LICIT, gondolom a leütési ár ennél magasabb lesz. Ehhez jön a 12e szállítás és a 63USD-s import áFA(ami a jelenlegi ár alapján számolódik), kb. 14e Ft (érdekes, pont úgy működik, ahogy írtam korábban :-)). Összesen most járunk 76e Ft-nál. Ha a licit végetér, feljebb lesz gondolom.
Visszatérve: igen, átvernek. Amit most nézel, az a pillanatnyi ára egy általad nem ismer eladó "istenbizony" új, jogilag használt gépének, amire vagy van garancia vagy nincs. A leütési ár ennél feljebb lesz.
Almát hasonlítasz a körtével, emiatt tűnik olcsóbbnak.
Ha elfogadsz egy tanácsot, ne vásárolj ekkora értékben külföldi magánszemélyektől előreutalással. Vedd meg Magyarországon használtan személyesen kb. ugyanennyiért vagy vedd meg a boltban, közel ennyiért.
Kíváncsiságból ránéztem, már 66e-nél jár, így - szállítással/áfával kb. beértük a magyar árszintet :-).
Újat nem kapsz ennyiért, csak használtat, de az - gondolom komolyabb gépvásárlási tapasztalat nélkül - rizikósabb.
Canon-ból 450d-500d +kit objektív, 1000d + kit objektív férhet bele ennyi pénzbe, kis szerencsével 550d. Nikonhoz nem értek.
Nem rossz irány egy jó bridge gép sem, szaküzletben meséld el, mit szeretnél fotózni, segítenek majd.
Ha fotózáskor lesz elég fény körülötted (inkább kültér, ott is kutya-macska-virág-gyerekek), akkor nem lesz akkora különbség a végeredménynél. A DSLR nagyobb, a rendes objektívek önmagukban is 100e körül indulnak, határ a csillagos ég, szóval nem biztos, hogy DSLR az egyetlen opció.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!