Milyen szűrőket, kiegészítőket használtok a DSLR gépekhez?
Figyelt kérdés
2014. márc. 6. 17:19
1/6 anonim válasza:
Én magammal hordok mindig törlőkendőt, napellenzőt, elemeket,vakut, pót sd kártya.
2/6 anonim válasza:
Szűrőket nem használok. Egyedül a drágább obikon van UV szűrő, de pusztán a védelem miatt.
Én a természetes fény híve vagyok, vakut nagyon ritkán használok. Egyébként plusz kártya szokott nálam lenne, meg egy-két objektív és egy második akku. Esetleg állvány, ha a helyzet megkívánja.
3/6 anonim válasza:
A polárnak van gyakorlati értelme:
4/6 BazsiBácsi válasza:
-UV szűrő (frontlencse karcolásának elkerülése érdekében)
-Napellenző (napsugarak + kisebb fizikai sérülések ellen)
-Távkioldó
-Tripod
-Cirkuláris polárszűrő
-Beépített vakura diffúzor
Ami tervben van, az egy Yongnuo vaku.
5/6 anonim válasza:
Az előttem szólókhoz még annyit tennék hozzá, hogy átmenetes lapszűrőket lehet / érdemes még használni. Ezek a nagy dinamikájú témákhoz valóak (pl. háttérben nagy kék ég, ami enélkül kiég, előtérben egy fa árnyéka, ami enélkül bebukik). Illetve ez megoldható még állvány használatával több expo készítésével, amit utómunkával egyesíteni lehet, de az szerintem sokkal macerásabb.
6/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm! Nálam színátmenetes szűrők, átmenetes ND szűrő, UV szűrő a gépen, napellenző, polárszűrő, 4 db makrófilter és egy telelencse van. :)
2014. márc. 12. 18:30
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!