Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Fényképezőgépek, kamerák » Egy canon eos 600d-ét cserélné...

Egy canon eos 600d-ét cserélnék de mire? Többi lent

Figyelt kérdés
Volt egy canon eos 600d-ém de egy szoftveres és egy hardveres hiba brutális kombójából tönkre ment és vissza kaptam a 240k-át és akarok egy újat venni jobban megéri egy ilyet venni mégegyszer csak 120k-ért vagy mondjuk egy olcsóbb fullframest? Nagyjából most is 240k-át szánok rá

2014. márc. 1. 11:42
 1/6 A kérdező kommentje:
ja és a márka nem fontos
2014. márc. 1. 11:42
 2/6 anonim ***** válasza:

Több kérdés is felmerül:

1. Érezted azt, hogy a 600d valamiben nem elég?

2. Mire használod és milyen körülmények között? Kell a FF?

3. Vannak minőségi objektíveid, amiket egy FF vázra ráteszel?

4. Gondolkozol használtban is? Pl egy 5d mark II már egész jó áron megkapható. Kérdés, hogy ragaszkodsz-e a legújabb technológiához.

Az objektív kérdése fontos, mert nem sokra mész az FF vázzal, ha valami gagyi obit teszel rá. Illetve azt is át kell gondolni, hogy a gyújtótáv is mást mutat, megfelel-e annak, amire te akarod használni.

Ha nincs jelenleg jó obid hozzá, én nem vázra költenék, hanem vennék inkább valami minőségi üveget rá. Több eredményt mutat, mint egy drágább váz.

Ha van jó obid, akkor érdemes elgondokozni az FF vázon, de olyan eszméletlen minőségi ugrást ne várj. Még mindig rajtad fog múlni, hogy jó képeket csinálsz-e.

(Ja, és bocs, én csak Canonban ismerem ki magam, más márkát nem tudok ajánlani.)

2014. márc. 1. 13:52
 3/6 anonim ***** válasza:

Leírták a lényeget, de mondjuk a fullframe-et nem értem, 240-ért nem kapsz (vagy valami nagyon széthajtottat). Hobbicélra ne vegyél jobbat (minek?) talán még egy 650-re továbbléphetsz és ennyi. Nekem 550d van, de sokkal jobban hiányoznak a fényerős, helyesen fókuszáló obik.

A másik irány, hogy kifejezetten olcsó vázat veszel (550d-re visszamész), a felszabaduló pénzből pedig fullframe-re is jó obit veszel. Az okosabb amatőrök csinálják, így a fullframe váltás későbbi nyűgje is kevesebb lesz.

Pl. egy 550d - 24-105 szerintem épp kijönne vagy egy 550d/1.4 50/1.8 85, esetleg még egy kitobi, amit fullframe-nél elpasszolsz.

2014. márc. 1. 20:17
 4/6 anonim ***** válasza:

fotó vagy videóra szánod?

ha videó akkor blackmagic pocket, ne a 4k-s hanem a fullhd-s verzió

[link]

2014. márc. 3. 11:45
 5/6 anonim ***** válasza:

De ha mindegy a márka, akkor az objektívekkel mi a helyzet?

Na mindegy... szóval ha a márka nem fontos, és 240-et szánsz vázra, akkor én egy Nikon D7000-et, vagy D5300-at vennék.

Szerintem ebben az árfekvésben ez a két váz nyújtja a legtöbbet most.

2014. márc. 3. 15:06
 6/6 A kérdező kommentje:
mindenkinek köszönöm a választ de végül csak sikerült megjavítani
2014. márc. 26. 23:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!