Van valamilyen vakuzási trükk ha túl magas teremben, vagy színes plafon miatt nem használható az indirekt vakuzás, viszont azt szeretném hogy szép legyen a megvilágítás?
Az univerzális megoldás tényleg a vakura tehető diffúzorok. Alternatívák még (én ezekkel próbálkoztam eddig):
- a vakut leveszed és a bal mancsodban felemeled magasra, így kézzel ráirányítod arra, amit fotózol (vakuszinkron kábellel, olcsó). Ha egy sima diffúzor is rajta van, egészen jó fényed lesz, csak hosszabb távon kényelmetlen.
- oldalfalakról, világos ruhás emberekről :-) vered vissza fényét. Jerry Ghionis mondta, hogy ha van egy marha nagy asszisztensed, fehér pólóban, akkor bárhol tudsz deríteni :-). Meglepően szép képek lesznek egyébként, ha találsz oldalt fehér felületeket.
Szívtam én is sportcsarnokban, uszodában, egyik helyen se tudtam vakuzni. A megoldás végül ISO1600/3200 lett + sorozatfelvétel, utána kidobáltam, ami bemozdult.
Köszönöm, ez nagyon tetszett ez a tagbaszakadt fehér pólós hegyomlás trükk! :D
Ezek szerint nem is olyan egyszerű a feladat. Ez a kézből vakuzás jó ötlet, kipróbálom. Köszönöm a tippeket.
Nos szerintem ha színes a pafon, az befolyásolja a fehéregyensúlyt amit utólag lehet korrigálni.
A plafonra vakuzás szerintem a kutyát se érdekli, de ha túl magasan van, akkor oldalsó falra villantani - ha nincs ott senki a közelben - akkor rendben van (szerintem). A falról visszaverődve nem mindig születik (számomra) elfogadható kép de ezt mindenki döntse el maga'
Én csak ennyit tudnék hozzáfűzni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!