Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Fényképezőgépek, kamerák » Melyik gépet ajánlanátok az...

Melyik gépet ajánlanátok az alábbi "kaland- és vízálló" fényképezőgépek közül? Nikon AW110, Nikon AW120, Panasonic Lumix DMC-FT5, Olympus TG-2, Fujifilm FinePix XP200

Figyelt kérdés

Első sorban olyan gépet keresek, ami strapabíró, jó képeket és videókat készít, kicsi és víz alatt is megállja a helyét. Ezekből választanék mindenképp, de kíváncsi lennék a személyes tapasztalatokra, hogy ezek közül melyik a legjobb, melyiket érdemes kiválasztani.

Ti melyiket ajánlanátok?

#fényképezőgép #Nikon AW110 #Nikon AW120 #Panasonic Lumix DMC-FT5 #Olympus TG-2 #Fujifilm FinePix XP200
2014. febr. 23. 17:27
 1/1 maate33 válasza:

Kedves Kérdező!

Már eltelt egy jó pár hónap a kérdéstől számítva, de hátha tudok segíteni valamennyit, ha még nincs meg a "vas".

Nem egyszerű a választás, mivel többé-kevésbé nüanszok döntenek itt véleményem szerint.

Nikon AW100-am van, a Panasonicot kipróbáltam, TG-2-est (is) árultam óceánjárón, a Fujifilmnek pedig a kistestvéreit árultam (XP60 és XP50). :)

Szerintem nincs értelme, hogy technikai paramétereket durrogtassak, mert azt úgy is be lehet guglizni.

Szóval essünk neki:

Nikon: részemről ajánlott, még úgy is, hogy a szüleim nyaralásukon beáztatták az AW100-ast. (Én előtte merültem vele 6-7 méterig, minden probléma nélkül, ők meg a tengerben pancsolva eláztatták).

Képminőséggel abszolút meg voltam elégedve, egy időben szinte csak azzal fotóztam, mert nem volt kedvem a tükrös gépet hurcolászni. Videója is szép, van rajta 240 Fps mód is, amivel lehet bohóckodni. Nekem nagyon bejött/és bejön, ezért valószínűleg egy AW120 lesz következő.

Panasonic: szerintem ebből is egy előbbi modellel találkoztam, vagy a 3-assal vagy a 4-essel. Nekem kicsit butának tűnt a menüje, haveromnak tetszett, a Leica üveg mindenképpen pozitívum, sajnos a fényerő nem a legjobb, de sok teszt ezt a gépet hozta ki győztesnek a TG-2-val fej-fej mellett.

Olympus TG-2: Hát, már a TG-1 is megváltás volt a kezdeti Olympus Stylus Tough széria után, mert ott azért voltak elég ordenáré módon összerakott "csodák" (példának okáért, rendes gumírozás nélküli akksifedél, természetesen hozták vissza, hogy beázott). A TG-2 meg állat. Tetszett a képminősége, talán alacsony fényviszonynál nem a legjobb. A Supermakró nagyon szépen működik. Összességében nekem nagyon tetszett ez is. A Nikon mellett ezt venném meg. Vagy az új TG-850-et. Az is elég patent lett az Olympustól.

Fujifilm: Az XP50-et, 60-at annak adtam el, aki tényleg nagyon meg akarta venni. Nagyon nem jó kamerák. Az egyetlen pozitívum talán a kétzáras, jól záró akksifedél volt. :D Az XP200-ról csak a teszteket olvastam, illetve képeket néztem, hát szerintem felejtős kategória.

Szóval szerintem egy Nikon AW120 (de még 110, és 100 is), Olympus TG-2, TG-830 vagy TG-850, Panasonic DMC-FT5 vásárlása esetén nem nagyon nyúlhatsz mellé.

2014. máj. 15. 12:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!