Canon EOS 600D vagy Nikon D5100?
Egyikkel sem csinálsz rossz vételt.
Én annak idején a D5100 mellett döntöttem, nem bántam meg.
A mai "fantasztikus" gazdasági helyzetnek köszönhetően, sok fotósnak nem adatik meg, hogy fényerős obikat tudjanak vásárolni. a Canon ilyen szempontból megelőzi a nikont, ugyanis gond nélkül használhatóak velük a régi M42-es obik.
A Nikonon ez nem annyira egyszerű, mivel más a felépítése.
Sok fotós ismerősöm régi obikat használ, jól össze vannak rakva, remek a képminőségük, persze azért kell kötni kompromisszumokat, de lényegesen olcsóbbak digitális társaiknál..
Nagyon jó gép mindkettő, nem tudsz mellényúlni. A "Nikon sokkal jobb képminőségét" hallottam én is, a forrása a dxomark oldal mérései, amelyek eléggé félrevezetőek első, felületes olvasásra. Ha valós körülmények között nézed, nem lesz érdemi különbség a két gyártó között - azonos árkategóriában.
Apróság, de a Canon 600D tud vezeték nélküli e-ttl vakuvezérlést, az 5100 szerintem ezt nem tudja (bocsánat, ha mégis), ez egy jópofa dolog, ha pl. veszel egy YN-568-at.
Szerintem a Nikon-nak sokkal királyabb a zárhangja :-)
Talán - ha picit figyeled - azonos tudású Nikonokhoz olcsóbban juthatsz hozzá mostanság, vagy jobban akciózzák. Ennek persze épp ellentmond a Canon utolsó karácsonyi akciója, szóval ez hétről hétre változik.
Nincs A vagy B válasz. A nemrég megjelent "A fotográfia nagykönyve" című könyv (szinte) összes híres képét sokkal gyengébb géppel fotózták, mint bármelyik ezek közül, így nem dönthetsz rosszul :-).
(egy Canonos)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!