Milyen kompakt gépet ajánlotok egy hobbi fotósnak? Értek a fotózáshoz de nem akarok ilyen DLSR gépeket venni. Szeretem a kompaktokat. Ezekből melyik jobb? Egyesek azt mondják hogy a Lumix meg a Pentax.
100e Ft körül, ha szétnézel, sok jópofa gépet találsz. Hobbi célra, jó fényviszonyok mellett ezek is jók lehetnek. Nézz meg egy Canon G15-öt, családi fotózásokra szeretnivaló kis társ lehet. Egy Canon s100 jóval olcsóbb, szintén jól használható. Én kompakt párti vagyok amatőr célra, nekem is van a DSLR mellett és szeretnék is venni újabbat, mivel a mostani 10 éves lesz lassan...
A bridge gépeket sosem értettem, mire jók, szerintem a kompakt és DSLR gépek hátrányait egyesíti ez a műfaj :-). Nagyok és rosszak, viszont kapsz egy elképesztő zoomtartományt, amivel lőhetsz kitömött fecskékre, mert kb. még erre alkalmas.
Vegyél kompaktot, egyetértek!
Adatlapokat nem bogozok, de kompaktra pár dolog:
- nézd az obi fényerejét, a zoomtartomány mindkét végén. Csak miheztartás végett a régi 10 éves Pentax-om 2.6-tól indult, azért ennél kisebb fényerő (mint a Sony 3.2-je) szerintem már túl kevés
- manuális beállítás nem árt, ha van, jól jöhet sokszor (ebben nincs)
- 28mm-től indul a nagylátó, lehetne rövidebb is valamivel, ha közel mászik pl. egy kiskölök, akiről vicces nagylátószögű képet akarsz csinálni, nem fér majd bele
Rövid válasz: igen, 20e-ért ez a gép jó, de ha 50e-ért vennél kompaktot, az sokkal jobb lenne. Ordít a paramétereiről, hogy az egyik legolcsóbb gép, de se több, se kevesebb.
Sokkal kedvesebb válaszokra itt ne számíts :-).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!