Hogyan fotózzak farsangot? (Mások a paraméterek, mint az
előző kérdezőnél! )
Figyelt kérdés
1100D-m van és EF 70-300 f/4-5.6 IS USM obit tennék fel.
Autofókusz, ISO800 (úgy-ahogy használható az 1100D úgy), legnagyobb rekesz és a lehető legkisebb záridő, amivel még meg tudom tartani, milyen eredményeket adna?
Külső vakum nincs, főleg, amit felfelé tudok fordítani és mondjuk papírlapot odaerősíteni (profinál láttam ilyet).
ez csak az ottani fényviszonyoktól függ, de óvnálak az ISO400-nál nagyobb értéktől, mert zajos lesz a kép
2014. febr. 6. 14:28
2/11 anonim válasza:
Ha nincs külső vakud akkor igen, itt nagyjából véget is ér a történet, próbáld meg kihozni a gépedből a maximumot... az objektíved sem túl ideális a feladatra sajna.
2014. febr. 6. 14:50
3/11 A kérdező kommentje:
Miért milyen objektív kellene? Eddig meg vagyok vele elégedve :)
De mondjuk 1/100-nál f4 mellett ISO400 vagy 800, mit várhatok? Feketeségben pár foltot? :D
Így sötétben eddig csak állványról, hosszú záridővel fotóztam karácsonyfát ( :D) meg városban.
Itt az állvány szerintem alapból kizárva. Emellett én készítenék "bemozdulós" képet, de ez emléknek lenne...
2014. febr. 6. 16:15
4/11 anonim válasza:
Minek ekkora tele? A szomszédból fényképezel? Vagy nem mersz az emberek közé menni? Nem értem... És a zajbuzzikra ne hallgass, ha nem jön össze elegendő záridő, told fel az iso-t. Sokaknak biztos kitölti az életét, hogy a 100%-ra nagyított képeken gúvadnak, de az elkapott jó pillanatok többet érnek.
2014. febr. 6. 19:38
5/11 A kérdező kommentje:
Nekem most az elkapott pillanatok a lényeg.
Állvány, vaku nélkül.
55 mm nem elég, a közönségből sok lesz, a gyerekből, aki a lényeg, pedig egy kis pontocska. Szerintem. És az nem is stabilizátoros objektív.
Bár a 18-55 lenne kényelmesebb, előtte-utána úgyis az kell, ha nem akarok a családtagoktól fél km-re fotózni, hogy benne legyenek.
De a táncnál...
2014. febr. 6. 19:48
6/11 anonim válasza:
Én vagyok a második (harmadik?) posztoló, a 4-5.6 blende nem enged át túl sok fényt, jó lenne ha lenne legalább eg 2.8-as, vagy méginkább eg 1.8-as lencséd. Ilyeneket lehet találni potom pénzekért csak adaptert kell rendelni hozzá, azt pedig potom pénzért lehet hongkongból (dx.com).
2014. febr. 6. 20:37
7/11 A kérdező kommentje:
Jaaa, értem.
De akkor a tele már kiesik :(
2014. febr. 6. 20:55
8/11 anonim válasza:
Ez igaz, vannak egészen elérhető áron 2.8 -as zoom objektívek, nem egy 300 miliméter, de ajánlom a Tamron 24-75 f2.8 -at, ez a gépeden pedig 38.4 - 120 mm-nek felel meg a full frame / cropped sensor átváltás miatt, egész jó kis lencse és nem is olyan drága.
2014. febr. 6. 23:18
9/11 A kérdező kommentje:
Most úgyis kell nekem obit vennem, mert ratyi alapobit vettem. De kell a 18 mm...
2014. febr. 6. 23:42
10/11 anonim válasza:
Anno a 400D-m majd később a 40D-m (mondjuk tény, hogy a kettő között használhatóság és zaj szempontjából ÓRIÁSI különbség van) 1600-on használtam ha szükség volt rá és LR-al okosan zajt szűrve simán használható végeredményt kaptam. Ettől függetlenül az 1100D nem egy hűde-húde, tele helyett meg inkább egy 50/1.8-at tennék fel (még ha sokszor téveszt is, 2.2-re rekeszelve már nagyon szépen rajzol, fillérekbe kerül és jóval használhatóbb is, ráadásul a fix mivolta miatt gondolkodásra késztet.)
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!