Manfrotto LED-panelje mire jó? Vaku helyett használható?
Kül- és beltérben is jó, ha elég erős, kísérletezd ki. És igen, elég randa árnyéka van, de a tök sötét képhez képest sokkal jobb (vagy az atom zajos helyett, mert ISO6400-on van elég fényed). A LED nem ég ki valóban sokáig, hamarabb romlik el a cucc, mint abban külön a LED-ek.
Nekem volt hasonló, de rohadt erősen világít és nagyon zavaró annak, akit videózol vele. Ha meg nem elég erős, akkor minek.
#5 Persze, csak az állítható fényerő az alapproblémát nem oldja meg, hogy kis felületről jön sok fény, ami vakítja az alanyt. Annyi fényt meg nem ad, hogy elétegyél valamit, ami lágyítja (nem fér bele -1-2 FÉ veszteség). Ha meg nagyon leveszed, pont semmi értelme nincsen. Van egy keskeny határ, ahol lehet vele dolgozni, de szerintem elég macerás.
A helyes megoldás az a nagyméretű LED panel, ami nagy felületről adja a fényt. Ezt valóban jól lehet használni, de drága.
Figyelj, igazából a LED panelek használható fajtája luxuscikk, gondolom nem fogsz pár száz ezer Ft-ot költeni egy profi cuccra, felejtsd el ezt szerintem. Pl. állat jó cucc az Ice Light ( [link] de nézd meg az árát és azért tudd, hogy a fénye nagyon valami sok.
Ha fény kell, akkor vaku vagy derítőlapok. Az állandófényes megvilágítást a profik egy része használja, de a LED-es fajtája rengeteg kompromisszumot igényel. A tényleges állandófényes (amatőr) fotósok hálózatra kötött, napfényre hangolt kompakt csövekkel dolgoznak, ha mindenáron állandó fény kell, használd ezeket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!