Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Fényképezőgépek, kamerák » Milyen Feknykepezogepet és...

Milyen Feknykepezogepet és objektivet ajanlotok kezdo fotosnak?

Figyelt kérdés
Igy eloszor hobby szinten uznem de ebboll szeretnek emg tobbet is kihozni...Ha megkerlek indkot is adjatok miert azt ajanlanatok.16/f

2014. febr. 4. 14:32
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:
100%
Ja, es hogy peldaval is eljek, ahogy te: lassan akkor feltehetjuk a kerdest, hogy miert arulnak az uzletben ecsetet meg festeket, mert igy elesnek a szobafestok a munkatol. Bemegyek, megveszem, es (lehet, hogy szarul, de) megcsinalom. Sot a haverom meg a szomszedom szobajat is kifesthetem, ami miatt a profi nem kap munkat. Ha nekem megfelel ez a minoseg, akkor ezt teszem. Ennyi. Ezen kar hoborogni.
2014. febr. 20. 08:00
 22/26 anonim ***** válasza:
De nem hívod magad szobafestőnek. :)
2014. febr. 20. 08:27
 23/26 anonim ***** válasza:

Az pedig a másik dolog (ami amúgy f@sság), hogy nem segíthetsz a haverodnak ingyen. Ha odamegy a NAV(ami nyilván életszerűtlen, mert nem megy, de ha mégis...) akkor azzal kezdik, hogy jól megbírságolnak, mivel nem adtál számlát, ingyen pedig nem csinálhatod.

Faluhelyen szokás, hogy ha sokan művelnek szőlőt akkor segítenek egymásnak szüretelni, szüretkor birtokról birtokra haladva szüretelnek míg el nem fogy mindenkié. Na, most elvileg ha nem elsőfokú rokon az összes aki segít és valaki "Jószándékból" feljelenti Őket akkor simán megvágják az egész bagázst feketemunkáért. Hülyeség, meg szivatás de ez van. Nyilván azt akarják kiszűrni vele, hogy mindenki azt mondja, hogy "de hát én ingyen segítettem". A fotózásra mondjuk egyébként pont igaz, hogy mondhatod, hogy Te hobbiból csináltad - aztán vagy elhiszik, vagy nem.

2014. febr. 20. 08:53
 24/26 anonim ***** válasza:

Igaz, hogy nem hívom magam szobafestőnek, de aki itt akar kérdezni, az hogy tegye fel a kérdést? Mit ajánlunk annak, aki most vesz a kezébe először gépet? Így is lehet, csak bonyolultabb.

Egyszer volt erről egy vita itt, hogy kit nevezünk fotósnak. El lehet rajta gondolkozni. Minőségi megnevezés? Vagy azt, aki ebből él? Vagy azt, akinek fényképezőgép van a kezében? Mert ez csak megközelítés kérdése, bármelyik megállja a helyét.

Ha van róla papírom, de szar képeket csinálok, akkor fotós vagyok? Ha nincs róla papírom, de csodás képeket csinálok, bár sosem mutatom meg senkinek és nem kapok értük pénzt, akkor fotós vagyok?

Szerinted?

2014. febr. 20. 11:38
 25/26 anonim ***** válasza:

Az eredeti válaszom arra irányult, hogy addig ne hívja magát fotósnak amíg legalább az alap tudása nincs meg hozzá és nem feltétlen erre a kérdésre irányult sokkal inkább a későbbi "xy fotográfi" vízjelekre. Én is voltam kezdő, nekem is volt "én mindenkinél mindent jobban tudok és fotós vagyok" korszakom, aztán, ahogy lenni szokott rájöttem, hogy minél többet tudok, annál jobban tudom, hogy mennyi mindent nem tudok.

Ez kicsit olyan mint a "profi fotós" megnevezés ami semmi mást nem jelöl, mint, hogy ebből él, semmiféle minőséget nem definiál. Kár, hogy ebből ilyen vita lett, nem állt szándékomban senkit megbántani, vagy agresszíven fellépni, csak a sokezredik ilyen kérdésnél már elfogy néha a cérna.

Továbbra is fenntartom, hogy ha mást nem tanuljon a kérdező az én hibámból (én is összevásároltam minden sz@rt az elején, aztán eladtam buktával, hogy meg tudjam venni azt amire tényleg szükségem van- amikor már tudtam mi is az) érdemesebb előbb eljutni arra a szintre, hogy tudd mit akarsz és ahhoz mire van szükséged és aztán vásárolni és a megmaradó összeget arra fordítani amire valóban szükség van.

2014. febr. 20. 12:17
 26/26 anonim ***** válasza:

Persze, ezzel egyetértek. Ezért is javasoltam én is az elején neki, hogy vegyen egy belépő kitet. Azzal meg lehet tanulni mindent, amire szükség van az elején, és ha már tudja mit akar (vagy akar-e egyáltalán többet), akkor majd fejleszt.

Én sem vitatkozni akartam, csak én meg az ellenkező oldalát látom ennek, hogy van sok "kiöregedett" rossz fotós és hajukat tépve tiltakoznak a konkurencia ellen (amit ilyen minőség mellett meg is tudok érteni).

2014. febr. 20. 13:34
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!