Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Fényképezőgépek, kamerák » Hogyan lehet egy filmjelenethe...

Hogyan lehet egy filmjelenethez (sok snittből) a hangot úgy alávágni, hogy a snittek között is folyamatos legyen a hang?

Figyelt kérdés

Van egy Nikon D3200-as készülékem. Kisfilmeket szeretnék készíteni. Szeretném megtudni, hogyan és milyen trükkökkel lehet elérni azt, hogy a különböző kameraváltásoknál a hangsáv folyamatos legyen, tehát ne kelljen minden kameraváltásnál hallani azt, hogy új "hangfelvétel " van.

Már mindent körüljártam és nem értem ezt a témát.

Kérlek benneteket ha lehet, akkor szájbarágósan írjátok ezt le nekem! Nagyon szépen köszönöm!

2014. jan. 25. 18:48
 1/4 anonim ***** válasza:
Vannak olyan vágóprogramok, amikkel van külön hangsáv. Itt a hangokat akár úsztatni is lehet egymásba, de a legjobb, ha van egy hosszú, egybefüggő hangod. Pl. zene, vagy folyamatos beszéd. Ezekben a programokban a hangot külön ki is lehet vágni. Ne kérdezd a programok neveit, mert nekem egy programom van, az is fizetős. (Edius 4)
2014. jan. 29. 08:07
 2/4 A kérdező kommentje:
Köszi. Én Final Cut Pro X-et használok. De akkor sem értem, hogy hogyan lesz kameraváltásnál is folyamatos a beszéd. Mivel amikor a kamerát leteszed és másik állásba teszed, akkor nincs beszéd felvéve. Magyarul ez csak úgy megoldható, hogy egy külső diktafonnal felveszem külön a szöveget? Egyszerűen nem tudom hogyan elképzelni sajnos.
2014. jan. 30. 12:55
 3/4 A kérdező kommentje:
Mert ha úsztatom a hangsávot, akkor nyilván a szájmozgással nem lesz összhangban.
2014. jan. 30. 12:55
 4/4 anonim ***** válasza:
Olyan vágóképeket kell használni, ahol nem látszik konkrétan a beszélő szája. Hátulról, messziről. Amit nem akkor veszel fel, amikor a beszédet is. Lehet folyamatosan venni a hangot miközben helyszínt váltasz. Ezt a mozgást vágod ki és helyettesíted vágóképpel. Így a hang folyamatos lesz, viszont mozgalmas a képi anyag.
2014. jan. 31. 23:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!