Szerintetek melyik fényképezőgép éri meg jobban?
Nekem az a lényeg, hogy vízállólegye, mivel sokat voltam tengernél, de sajnos vízalatti felvételt nem tudtam készíteni.. Két darabot néztem ki, itt az egyik: [link]
A másik drágább, de hogyha ár/érték arányban jobb akkor ez: [link]
Szerintetek? Esetleg tapasztalatok, vélemények?
Előre is köszi!!
Kompakt gép, picike szenzorral, szóval érezhető képminőségbeli különbséget nem fogsz észrevenni.
A "kalandálló" paramétereket hozza mindkettő, szóval épp ezért én az olcsóbbat venném.
Gondolom azóta már vásároltál, de hátha még valakinek hasznos lehet :D
Ugyanilyen Nikon fénykepezőgépet vettünk 3 éve nyaralás előtt, hogy majd milyen jó lesz a tengerben fényképezgetni. Kb. 4-5 alkalomig bírta a fényképezőgép, azután lerakódott benne a só, és elkezdett a gép egy kicsit önálló életet élni, fényképezni nem lehetett vele, csak kamerázni. Hazaérve természetesen reklamáltunk, kb. negyedszerre lett visszaküldve szervizbe, mire hajlandóak voltak kicserélni a gépet, előtte azt mondták, hogy a mi hibánkból romlott el.
Minden estre én azóta nagyon rövid időkre merem tengervízben használni.
"Normális" fényképezésre nekünk van másik fényképezőgépünk.
Nem csinál rossz képeket ez a Nikon sem, de azért én a vízalatti fényképezésén kívül másra csak akkor használnám, ha épp nincs velem a másik gép.
Azért annak érdemes lett volna utána olvasni, hogy a vízállóság NEM sós vízre vonatkozik, hanem édes vízre.
IPX8 szabvány le is írja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!