Nikon D80 gépemhez, főleg természetfotózáshoz ajánlanátok ezt az objektívet? Leírásban.
Figyelt kérdés
Nincs sok pénzem, kezdő fotósként szeretnék jobb képeket csinálni természetben, távolabbi témákról is. Esetleg ajánlanátok ezt a típust? [link]
Van személyes véleményetek? :)
Előre is köszi! :)
2014. jan. 9. 21:13
1/2 anonim válasza:
Az én személyes véleményem az,, hogy a természetfotózás 400mm környékén kezdődik és ez is erős kompromisszumokat jelent (ha csak nem építettél előtte megfelelő leseket stb...), ráadásul ha nem akarsz milliókat rákölteni akkor ezen a gyújtótávolságon is csak megfelelő fényviszonyok között tudsz majd fotózni (értsd verőfény).
2/2 anonim válasza:
Én a helyedben Nikon 300 AI-S próbálnék venni, használtan. Van egy csomó jó m42-es teleobjektív (Pentacon 300, MTO 500/1000), de a Nikon foglalat nem nagyon fér össze az m42-vel. Sajnos vadfotóhoz a 300 mm igazából kevés. Én egy 70-200 f2.8 + kétszerezővel próbálkoztam APS-C vázon, egy kicsit még az is rövid, de már elég jól használható, ha csak az erdőben sétálsz, vagy kiülsz egy kommersz vadlesre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!