Ha jó minőségű képeket szeretnék csinálni, akkor fényképezőgép vásárláskor mire kell odafigyelnem?
Pedig minél nagyobb a pixel sűrűség annál jobb.
Milyen felbontáson mennyi a DPI.
Ezt általánosságban nehéz elmondani. Legjobb, ha teszteket nézegetsz, és ha elégedett vagy a képpel, vedd azt.
#1 valószínűleg kijelzőkre gondolt, mert szenzoroknál a nagy képpontsűrűség pont problémás (nagy zaj miatt). Általában azok a gépek készítenek jobb képet, amelyek nagyobb szenzorral rendelkeznek, de persze optika is fontos (sőt, az fontosabb), csak ott még nehezebb számokban kifejezni a "jóságot"...
Nem tudom nem értek egyáltalán hozzá... :s
nekem csak annyi a lényeg, hogy jó minőségű, szép, mondhatni "profi" képeket tudjon csinálni.
Elárulom a nagy titkot, hogy még bizonytalanabb lehess: ahogy a hifiben, itt sem lehet az adatlapról leolvasott paraméterekből következtetni a képminőségre.
Ha megtetszik egy gép, keress a neten teszteket, elég sok masinától találsz módosítatlan képeket. Pár délután rá fog menni, ha komolyan veszed a kérdést, de meg is éri, hogy ne ess pofára :)
És az utolsónál is ott a pont, a kereső mögötti személyen múlik, hogy mit hoz ki egy "jó minőségű" gépből :)
Egyszerűbb, ha megadod a rendelkezésre álló pénzügyi keretet, meg hogy pontosan mit szeretnél fotózni, és akkor írunk konkrét lehetőségeket.
A fényképezők minőségét csak adatlap alapján nem lehet megítélni, el kell olvasni egy rakás tesztet, és nagy gyakorlat is kell. A megapixel az utolsó, ami számít, az objektív sokkal fontosabb.
Egy komolyabb szett viszont legalább 400.000, de ha profi felszerelést szeretnél, az milliós nagyságrend.
értem, köszi. amúgy igen, hallottam már olyat egyik ismerősömtől, hogy a pasija fényképész, és még egy egyszerű mobillal is olyan képeket tud csinálni, hogy nem semmi...
de gondolom a legtöbb jó kép előtt még photoshopolni is szoktak. én leginkább embereket/magamat szeretném fotózni, tehát mondhatni önarcképekre kéne. a fizetésem havi min. 300 000 ft, úgyhogy lenne pénzem ilyesmire. szóval max egy havi fizetésemet áldoznám rá, milliókat biztos nem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!