Amazon weboldaláról ha rendelek mennyi lenne a VÁM?
Egy Nikon AF-S 50mm f/1.8G szeretnék rendelni D5100-es vázhoz, csak nem tudom hogy pluszba mennyivel lenne drágább így a termék.
Úgy tudom fizetésnél a forint átváltásra a bank felszámol jutalékot. Ez igaz?
"Amazon weboldaláról ha rendelek mennyi lenne a VÁM?"
0 - 22 € (~6.204 Ft) között vám és ÁFA mentes
22,1 - 150 € (~42.300 Ft) között vámmentes, de 27% ÁFA terheli
150,1 € felett kereskedelmi vámtarifa* és 27% ÁFA terheli
A pontos vámot vámtarifaszám alapján számolják, 0-12% között szokott lenni. A vámot és ÁFÁt a termék ára és a szállítási díj után is ki kell fizetni. Ha EU-n belülről adják fel, akkor se vám, se áfa nincs.
"Úgy tudom fizetésnél a forint átváltásra a bank felszámol jutalékot. Ez igaz?"
A fizetési módtól függ. Kártyás fizetésnél a kártyakibocsátó (Visa, Mastercard, Maestro) árfolyama alapján számolja el a bank, maga a fizetés pedig annyiba kerül, mint egy külföldi vásárlás a kártyával, ami a számlacsomagtól függ, de jórészt ingyenes. Utalásnál többezer forintos(!) díjat is fizethetsz, szintén a számlacsomagtól függ a pontos összeg.
A 2014. évi Kombinált Nómenklatúra - magyar nevén vámtarifa
85-ös Árucsoport
ELEKTROMOS GÉPEK ÉS ELEKTROMOS FELSZERELÉSEK ÉS EZEK ALKATRÉSZEI; HANGFELVEVŐ ÉS -LEJÁTSZÓ,
TELEVÍZIÓS KÉP- ÉS HANGFELVEVŐ ÉS - LEJÁTSZÓ KÉSZÜLÉKEK ÉS EZEK ALKATRÉSZEI ÉS TARTOZÉKAI
szerint
8525 80 30 Digitális fényképezőgép
8529 90 20 Alkatrészek a ... 8525 80 30,... alszámok alá tartozó berendezésekhez
A szerződéses vámtétel 3. oszlopa szerint MENTES a vám alól
Igen, banki átutalásnál a bank a saját árfolyamán fogja számolni, de végül neked Forintban jelenik meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!