Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Fényképezőgépek, kamerák » Canon EOS1100D +18-55is, vagy...

Canon EOS1100D +18-55is, vagy inkább egy jobbfajta kompakt?

Figyelt kérdés
Eddig kis gépeim voltak, abból is a Canon vált be, egyáltalán nem értek a tükröshöz csak azért került most látótérbe mert szép képeket szeretnék készíteni (főként utazás, nem használnám túl sűrűn). És viszonylag olcsó... Érdemes lehet megvenni az 1100D-t?
2013. dec. 20. 10:58
 1/8 anonim ***** válasza:
Az 1100D nagyon jól használható gép, a 18-55is is jó kiinduló objektív. Az a jó a cserélhető objektíves gépekben, hogy inkább az objektív minősége számít, így ha nem leszel megelégedve a képminőséggel, veszel egy tamron 17-50-et (80ezer körül) és mintha új fényképezőt vettél volna
2013. dec. 20. 11:41
 2/8 anonim ***** válasza:

Láttam egy, asszem Fujifilm Bridge-t a media markt-ban, 100ért, mondjuk a 16 MPixel nekem kicsit sok, de nagyátfogású zoom-ja van és 1 cm-ről lehet vele fotózni.

Ilyesmit nem szeretnél?

2013. dec. 20. 13:04
 3/8 A kérdező kommentje:

Igen, hasonló alternatívákban gondolkoztam eddig, pontosabban a belépő tükrös gép lett most a jobb kompakt, vagy bridge gépek alternatívája.

Ellene szól hogy nem vagyok egy nagy fényképész, nem biztos hogy tudnám használni arra amire kitalálták (ált. automatán hagynám szerintem :)), míg egy kompakttal csak elboldogulok. Ill. ugye az eddig megszokott zoom-nak is annyi. Mellette pedig ott van a nyilván jobb képminőség. A jelenlegi gépemmel (Samsung WB600) lőtt képek felét azonnal törölnöm kell annyira sz*r: elmosódott vagy egész más színeket mutat, ill. marha lassú az egész szerkezet, ezért cserélnék vmi jobbra.

2013. dec. 20. 15:47
 4/8 anonim ***** válasza:
Bridge gépeken is ugyanúgy megvan az M A Tv P mód mint a belépő dslr-en. Ha ugyanúgy használnád akkor inkább a cserélhető objektíves gép, ha azt kevésnek találod olcsóbb fejleszteni (és egyáltalán lehet)
2013. dec. 20. 17:53
 5/8 A kérdező kommentje:
Köszi szépen a válaszokat! Pont a fejleszthetőség, objektív csere miatt fogom megvenni a dslr-t, nem hinném hogy csalódni fogok benne (ill. olv. a hasonló kérdések tokipjait). Idővel még talán bele is tanulok, izgalmas lesz :)
2013. dec. 20. 22:08
 6/8 anonim válasza:

Én is most vettem egy Canon EOS 1100D-t. Nagyon meg vagyok vele elégedve, az objektívje is szuper. Én sem vagyok egy nagy fényképész, eddig csak a családi kis kompaktot használtam. Ez pont jó kezdőknek, viszonylag olcsó, és elég könnyű használni. Sok fajta beállítás van rajta, de hamar megtanulja az ember kezelni. Az egyetlen ami egy kicsit zavart, az, hogy a kompakthoz képest a mérete nagy.

A méretbeli problémáján kívül, csak jót tudok róla mondani, érdemes megvenni.

2013. dec. 22. 23:39
 7/8 anonim ***** válasza:

Magában a vázban, mint 1100D nem fogsz csalódni. Eddig az egyetlen negatívum, amit hallottam, hogy műanyag. Na és? :D :D Ez egy tanulógép, ha fejlődök és lesz pénzem, úgyis le akarom majd váltani, tanulógépnek pedig egy igénytelenebb és kevésbé strapabíró is megteszi. A 12MPixel bőven még túl sok is, a minőségében bízom (nem romlik el túl hamar)...

Engem az objektívvásárlás zavar...

Vettem egy telét, hogy lehessen egyáltalán zoom-olni, "közelíteni", mert az 55 mm nem nevezhető közelítésnek. Persze körültekintően, direkt jó minőségűt, tudván, hogy objektívet hosszabb távra vásárolunk, mint gépet. A telét 100ért vettem akciósan.

Most tervezek 18-55-öt venni, bár a lényeg a 18-on van. Mert a 18-55 DC III alap egyszerűen annyira tré, silány, szánalmas, hogy sírógörcsöm van tőle. :/

2013. dec. 23. 00:45
 8/8 anonim ***** válasza:

Utolsónak:

A 18-55 IS II is egy bőven alsókategóriás obi, de legalább némi fotózásra alkalmas. Én gyűjtöttem Tamron 17-50 stabi nélkülire (ez fontos mert a stabis elég hoki) , ez már pöpec. :)

2013. dec. 23. 15:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!