Mit jelent az, hogy JEPG, ill. RAW? Az iphone 5s-en melyik található?
Tehát akkor egy kicsit pontosítsunk :)
A jpg az egy tömörített kép formátum, fényképezéskor az eredeti nyers fotó tömörítve + ilyen olyan javításokkal kerül elmentésre.
A raw pedig egy teljesen nyers kép.
1-es nem a kérdésre válaszoltál.
A jpg az tömörített kép, fixált fehéregyensúllyal, 8 bites színmélységgel. A raw pedig a digitális fényképező érzékelőjének kimeneti jele, tömörítés nélkül. Önmagában még nem kész kép, utófeldolgozást igényel. A raw-ban 12-14 bites mélységben találhatóak a színcsatornák.
Ahogy előttem írták. A RAW nyers kép, lényegében digitális "negatív", a JPG pedig tömörített kép
RAW-ot néhány csúcskompakt, és DSLR gépek tudnak menteni, telefon csak JPG-t. Hála Istennek.... :) A "fényképező" fogalma így is eléggé ki van már gúnyolva a telefonba szerelt kamerákkal...hát még ha azok is mentenének RAW-ot :)
1. A kérdés nem arra vonatkozott, hogy te miben rajzolsz painttel.
2. Nem írta senki, hogy a jpg, az "hamis".
3. A kérdés lényege az volt, hogy mi a különbség a jpg és a raw között.
"De most az mi az, ha rajzolok egy képet Paintben, és jpg-ben mentem el, az attól hamis lesz?"
Miiii van?
#8-as,de azt kérdezte, hogy mit jelent, hogy konkrétan mi az (mármint a jpeg meg a raw Ebből a raw-ot bevallom, nem tudtam; de megmondtam neki, hogy kiterjesztése fájlnak.)
„Ahogy előttem írták. A RAW nyers kép, lényegében digitális "negatív", a JPG pedig tömörített kép”
Most akkor ez kisebb helyet foglal el, hogyha jpg-be mentem ugyanazt az alkotást? Csak ennyi? Na, mindegy, am nem érdekes annyira: )
„A kérdés lényege az volt, hogy mi a különbség a jpg és a raw között.”
Akkor miért nem azt írta le?: )
#9-es,én is épp ezt nem értettem, ezen voltam fennakadva: ) De asszem, már kábé okés: )
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!