Manuális fókuszálás?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Nemrég vettem meg az első dSLR fényképezőgépem, és most abban a gondban vagyok, hogy elég sűrűn elrontom a manuális fókuszt amikor nem zoomolok be annyira. A keresőben meg a LiveView képernyőn még jól látom, de utána számítógépen már homályos és béna. Van erre valami tippetek, vagy ez is ilyen "gyakorlat teszi a mestert" dolog?

2013. dec. 10. 16:13
 1/3 anonim ***** válasza:
én manuálfókuszt általában csak állványon használok, liveviewban fel lehet nagyitani a képet a fókuszáláshoz (nálam 10x-esre), az segit. Olvasd el a használati utasitást...
2013. dec. 10. 23:38
 2/3 anonim ***** válasza:
Egyáltalán miért gyötröd magad a manuális fókusszal? Vannak körülmények, amikor mindenképpen a manuális fókusz állításra van szükség, de folyamatosan azt használni, miért?
2013. dec. 11. 17:30
 3/3 anonim ***** válasza:
Nincs a géped keresőjében fókusz visszajelző? Nekem ha netán a manuál fókuszt kell használni, mindig a visszajelzőre hagyatkozom, és még nem csalódtam, bár a fokuszállító gyűrüt nagyon óvatosan kell forgatni, mert nagyon kevés mozgásra el tud állítódni. Egy hosszabb gyújtótávolságnál még inkább fennáll a veszélye a mellé fókuszálásnak.(a kisebb mélységélesség tartomány miatt)Mindenképpen javaslom a gép használati utasításának alapos áttanulmányozását! Egyébként bocs nem bezoomolsz, hanem rázoomolsz! (ha növeled a gyújtótávolságot, magyarul szükíted a kivágást)
2013. dec. 11. 17:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!