Hány kattintás az élettartama egy nikon D3200 DSLR gépnek? .
Túl van ragozva ez a zár élettartam dolog a DSLR-eknél szerintem. Ez mechanikus dolog a gépben, így egyértelmű, hogy előbb-utóbb elhasználódik, de szinte megtippelhetetlen, hogy mikor.
Egy kompakt gép megvételénél például szinte sosem merül fel, hogy hány ezer bekapcsolást bír ki a műanyag lencsemozgató tubus.
A gyártók néha - utóbbi időben egyre gyakrabban - megadnak tesztelt zár élettartamot, de ez semmit sem jelent. Tönkremehet 500 kattintás után is, de előfordul, hogy több százezer után is dolgozik.
A Nikon D3200-nál 100 ezer kattintás ez a szám, de ha meghal 35 ezernél, ez akkor sem jelent gyári garanciát. Mint ahogy az is lehetséges (ahogy mondtam), hogy 250 ezerig is vígan elkattog.
SZerintem is felesleges ezzel foglalkozni. Nem hiszem, hogy ki fogod használni a teljes élettartamát.
A múltkor láttam egy profi fotóst a neten, aki egy millió expó fölött tartott a gépével.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!