Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Fényképezőgépek, kamerák » Digitális kamera - külső...

Digitális kamera - külső mikrofonhoz kivezetés így jó?

Figyelt kérdés

A következő a helyzet:

- van a kamera teste, ezt szét lehet pattintani, és akkor leesik elöl is az objektívet védő kis kerek akármi, na és ebbe van bele építve 2 db mikrofon

- a kamera fő törzsétől tehát semmi más átmenet nincs ebbe a kis fejdarabba, csak 4 db vékony vezeték, 2-2 megy a 2 mikihez

- ha én beiktatok egy váltókapcsolót a 4 vezetékbe, azaz hogy le tudjam kapcsolni a sajátját, és kivezetek egy külső RCA vagy jack aljzatot, akkor erre ha rákötök egy sima multimédiás mikrofont, az működni fog úgy?

Vagy milyen veszélyek lehetnek ebben?

Nem dinamikus a mikrofon, ez biztos, tehát az Ohm itt sztem mindegy, tehát én nem látok ebben problémát, na de esetleg műszerész vagy aki csinált már ilyet, mit szól ehhez a megoldáshoz?

(nagyon kellene, mert ha csak 1-2 méterre van valaki aki beszél, máris elnyomja a szél zaja, erős recsegése az ő hangját, és a kép rendben van, na de a hang miatt élvezhetetlen a felvétel. így viszont csinálok neki egy 30 m-es vezetéket Jack dugóval, aztán kész, probléma megoldva. mit szóltok ehhez?)

2013. nov. 16. 10:42
 1/8 anonim ***** válasza:

Milyen az a "sima multimédiás mikrofon"?

A kamerákban ún. elektret mikrofon van, -elvileg- kivezetheted a kamerából, ha leforrasztod a bekötéseit.

2013. nov. 16. 10:55
 2/8 A kérdező kommentje:

hát nézd, ezt az elektretet nem tudom, mit jelent pontosan, de a multimédiás alatt azt értem, amit a számítógéphez szoktak jack-kel kötni pl skypehoz beszédre.

oké, leforrasztom persze, na de nem ugyan az az eredmény, ha váltókapcsolót teszek be, és így akkor tud a sajátjával is működni ha éppen inkább úgy akarom?

és még annyi h nincs itt szó semmiféle stereo kivitelről, egyszerűen párhuzamos kötéssel ketté van osztva a két mikihez az eredő 2 vezeték. ezért gondolom h ennek elviekben működnie kéne ....

2013. nov. 16. 11:13
 3/8 anonim ***** válasza:
Ilyen az "elektret mikrofon", ilyennel beszélsz pl a Skype-on: [link] Természetesen, ha egy váltókapcsolóval a kamera illetve a külső mikrofont akarod használni, akkor megcsinálható.
2013. nov. 16. 12:35
 4/8 anonim ***** válasza:
...az előzőhöz még annyit: párhuzamosan nem biztos, hogy jól működik, inkább váltóban: vagy az egyik-vagy a másik.
2013. nov. 16. 12:37
 5/8 A kérdező kommentje:

oké köszi szépen, csak az zavart meg h páran mondták h tuti nem jó mert az ellenállás így úgy, na aztán elbizonytalanodtam, de sztem ennek így tutira működni kell.

mondjuk kíváncsiságból azért kipróbálom majd rendes dinamikus színpadi mikivel is h azzal mit csinál mert ugye azért ott kemény Ohmok vannak (900 Ohm), bár az megint jó kérdés ha előbb keverőbe viszem be h tudjam a hangerőt szabályozni, akkor onnan már úgyse annyi ellenállás megy ki ...

2013. nov. 16. 12:43
 6/8 A kérdező kommentje:

ja igen-igen!!!!

jelenleg van úgy kötve h 1 eredőből van párhuzamosan szétágaztatva a 2 belső mikire a vezeték, na de így van, ha én ezt leválasztom, akkor egyik se fog működni, csak a külső.

hát nagyon kiváncsi vagyok erre most ...

2013. nov. 16. 12:45
 7/8 anonim válasza:
érdekelne hogy hogyan sikerült? pont énis ezt szeretném megvalósítani
2015. jan. 12. 19:02
 8/8 A kérdező kommentje:

szia, hét elméletileg megvalósult, csak brutálisan érzékenyek az árnyékolásra. sokat szenvedtem vele, na aztán sikerült 3x árnyékolt koax kábelt szereznem, és ezzel már jó lett, nem zavar be neki a sima hálózati búgás is. de anélkül esélytelen, pontosabban beltéren esélytelen, mert kint a szabadban még a durva árnyékolás nélkül is nagyon királyul működött, de amint bekerült elektromos hálózat közelébe, kész, vége lett. Úgyhogy ez a titka az egésznek, 1 cm-t se hagyj ki árnyékolás nélkül, mert rögtön bezavar neki.

A többi meg hát mondjam azt h nagyon babra munka, szal kézügyesség, mert könnyű elcseszni, de ha sikerül egy fix aljzatot valahogy oda rögzítened, akkor nekem pl a 20 m-es koax is teljesen zajmentesen beviszi a mikiről a hangot. de sima kéteres kábellel meg se próbáld sztem, ezek az elektret mikrofonok pokoli érzékenyek.Milyen kammal akarod megcsinálni?

2015. jan. 12. 21:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!