Digitális kamera - külső mikrofonhoz kivezetés így jó?
A következő a helyzet:
- van a kamera teste, ezt szét lehet pattintani, és akkor leesik elöl is az objektívet védő kis kerek akármi, na és ebbe van bele építve 2 db mikrofon
- a kamera fő törzsétől tehát semmi más átmenet nincs ebbe a kis fejdarabba, csak 4 db vékony vezeték, 2-2 megy a 2 mikihez
- ha én beiktatok egy váltókapcsolót a 4 vezetékbe, azaz hogy le tudjam kapcsolni a sajátját, és kivezetek egy külső RCA vagy jack aljzatot, akkor erre ha rákötök egy sima multimédiás mikrofont, az működni fog úgy?
Vagy milyen veszélyek lehetnek ebben?
Nem dinamikus a mikrofon, ez biztos, tehát az Ohm itt sztem mindegy, tehát én nem látok ebben problémát, na de esetleg műszerész vagy aki csinált már ilyet, mit szól ehhez a megoldáshoz?
(nagyon kellene, mert ha csak 1-2 méterre van valaki aki beszél, máris elnyomja a szél zaja, erős recsegése az ő hangját, és a kép rendben van, na de a hang miatt élvezhetetlen a felvétel. így viszont csinálok neki egy 30 m-es vezetéket Jack dugóval, aztán kész, probléma megoldva. mit szóltok ehhez?)
Milyen az a "sima multimédiás mikrofon"?
A kamerákban ún. elektret mikrofon van, -elvileg- kivezetheted a kamerából, ha leforrasztod a bekötéseit.
hát nézd, ezt az elektretet nem tudom, mit jelent pontosan, de a multimédiás alatt azt értem, amit a számítógéphez szoktak jack-kel kötni pl skypehoz beszédre.
oké, leforrasztom persze, na de nem ugyan az az eredmény, ha váltókapcsolót teszek be, és így akkor tud a sajátjával is működni ha éppen inkább úgy akarom?
és még annyi h nincs itt szó semmiféle stereo kivitelről, egyszerűen párhuzamos kötéssel ketté van osztva a két mikihez az eredő 2 vezeték. ezért gondolom h ennek elviekben működnie kéne ....
oké köszi szépen, csak az zavart meg h páran mondták h tuti nem jó mert az ellenállás így úgy, na aztán elbizonytalanodtam, de sztem ennek így tutira működni kell.
mondjuk kíváncsiságból azért kipróbálom majd rendes dinamikus színpadi mikivel is h azzal mit csinál mert ugye azért ott kemény Ohmok vannak (900 Ohm), bár az megint jó kérdés ha előbb keverőbe viszem be h tudjam a hangerőt szabályozni, akkor onnan már úgyse annyi ellenállás megy ki ...
ja igen-igen!!!!
jelenleg van úgy kötve h 1 eredőből van párhuzamosan szétágaztatva a 2 belső mikire a vezeték, na de így van, ha én ezt leválasztom, akkor egyik se fog működni, csak a külső.
hát nagyon kiváncsi vagyok erre most ...
szia, hét elméletileg megvalósult, csak brutálisan érzékenyek az árnyékolásra. sokat szenvedtem vele, na aztán sikerült 3x árnyékolt koax kábelt szereznem, és ezzel már jó lett, nem zavar be neki a sima hálózati búgás is. de anélkül esélytelen, pontosabban beltéren esélytelen, mert kint a szabadban még a durva árnyékolás nélkül is nagyon királyul működött, de amint bekerült elektromos hálózat közelébe, kész, vége lett. Úgyhogy ez a titka az egésznek, 1 cm-t se hagyj ki árnyékolás nélkül, mert rögtön bezavar neki.
A többi meg hát mondjam azt h nagyon babra munka, szal kézügyesség, mert könnyű elcseszni, de ha sikerül egy fix aljzatot valahogy oda rögzítened, akkor nekem pl a 20 m-es koax is teljesen zajmentesen beviszi a mikiről a hangot. de sima kéteres kábellel meg se próbáld sztem, ezek az elektret mikrofonok pokoli érzékenyek.Milyen kammal akarod megcsinálni?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!