Unkarissa kérdése:
Mi engedett meg PS-ben egy fotó kidolgozásánál?
Figyelt kérdés
Arra lennék kíváncsi, milyen korrekciók hajthatók végre és milyenek nem. Mitől lesz egy fotó "kicsinált"? Nemrég kezdtem bele a fotózásba, de nem tudom, hogy pl a színkorrekciók vagy kontraszt növelése belefér-e az utómunkába.2013. nov. 4. 12:54
1/6 anonim válasza:
Mindent a jóízlés határain belül :)
2/6 anonim válasza:
Ha arra gondolsz, hogy mikor mondhatod azt, hogy a fotót te csináltad, és nem a PS, akkor szerintem azok a dolgok férnek bele, amiktől nem változik meg alapvetően a fotó. Kontraszt, fehéregyensúly, szaturáció, ilyesmik megengedettek még egy pályazaton is, ha jól tudom.
3/6 anonim válasza:
Minden megvan egnedve a PS ben..:) max az embere aszt fogjak mondani hogy tul PS ezett a kep es mar nem is valosaghuu... tehat mindent lehet de ha jo kepet akarsz semit se lehet tulzasba vinni.:)
4/6 anonim válasza:
Bármi megengedett, de ami a Camera Raw-ban (vagy Lightroomban) benne van, az bőven elég.
5/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat :)
2013. nov. 5. 07:21
6/6 anonim válasza:
ha ezeket nem csinálod meg hogy kontraszt meg a színkorrekció állítás, akkor mit csinálsz még utómunka alatt? (KÉRDÉSKÉNT és nem támadásként kérdezem)
ez kép és koncepció függő.. alap, hogy beállítod ps-be a levels-t meg a curves-t, mert így leszedet róla a digitális szürke fátylat. viszont ha az a koncepted, hogy 2-3 képből lesz összerakva a bizonyos kép akkor igen, kell a layer-ezés.
én úgy gondolom, hogy amíg a képhez hozzátesz a korrekció, addig mehet a retus :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!