Melyiket válasszam?

Figyelt kérdés

Maximum 60k-t tudok rá szánni, két fényképezőt néztem, de nem tudom eldönteni melyik a jobb.

1.: [link]

2.: [link]

És a CMOS érzékelő miben különbözik, CCD-től?

2013. okt. 26. 11:57
 1/3 anonim ***** válasza:

A CMOS korántsem zajosodik annyira, mint a CCD.

Nekem volt CCD érzékelős gépem, utána CMOS érzékelős. Hát, nekem ég és föld volt a különbség. (Bár mindkettő DSLR gép volt, szóval az egy kicsit megint más)

A CCD-s iso400-on már igen látható zajokat produkált, a CMOS ugyanezen az értéken nem is zajosodik.

A CCD iso1600-on gyakorlatilag használhatatlan, olyan zajos képeket csinál. CMOS-nál éppen csak akkor kezd egy kicsit zajosodni.

De ez saját tapasztalatom. :)

2013. okt. 26. 13:55
 2/3 anonim ***** válasza:

(Előző vagyok)

Én a Canon-t választanám, abban vannak manuális beállítások, ergo tanulni is jó lesz. Utána meg több lehetőséged is lesz, ha majd megtanulod nem akadályoz az automata. A Nikon teljesen automata.

Szerintem csak DSLR gépek esetén lényegesebb a CCD vagy CMOS érzékelő kérdése.

2013. okt. 26. 14:01
 3/3 anonim ***** válasza:

Zaj szempontjából önmagában a CCD és CMOS már nem mérvadó az utóbbi években. Mindkettő sokat és gyorsan fejlődik, hogy épp melyik nyújt jobb SNR-t, leginkább attól függ, melyik az újabb.

A Nikonon nincsenek manuális beállítások. Ez egy minimálisan igényes amatőr szükségleteit már nem tudja kielégíteni, így nem javasolnám.

2013. okt. 26. 16:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!