Canon PowerShot A2300 hibája, vagy a képszerkesztőé?
Pár napja vásároltam egy Canon Powershot A2300 fényképezőgépet és azt tapasztaltam, hogy ha a képeket mondjuk álló helyzetben látom a gépen (mert mondjuk képszerkesztővel úgy állítottam), akkor a facebookon vagy más honlapon nem álló, hanem fekvő helyzetben jelennek meg.
Pl. itt egy link: [link]
Itt jól jelenik meg a kép, de ha valaki megnyitja külön ablakban a képet, akkor ez jelenik meg: [link]
És azon a képen ár fekvő helyzetben van a kép.
A facebookra csak úgy tudtam feltölteni a képet, ha előbb elforgattam a képet fekvő helyzetbe, mert facebookon úgy jelent meg álló helyzetben.
O.o
Mi lehet a gond? Ez más Canon képeknél/gépeknél is előfordul? Vagy valamiért a képszerkesztőm nem túl kompatibilis a canon képeivel? Ti tapasztaltatok már ilyesmit?
A géped elvileg elmenti a képpel, hogy álló vagy fekvő helyzetben készítetted - konkrétan azt, hogy el kell-e forgatni 90 fokkal.
A képnézegetőd vagy értelmetzi ezt, vagy nem. A szerkesztőd vagy értelmezi és beforgatja a helyes irányba, vagy nem. Ekkor te forgatod el, de a képben megmarad az infó, hogy el kell forgatni. Vagy nem.
A legtisztább, ha a gépben kikapcsolod ezt az opciót.
Köszi a tipped. Esetleg nem tudod, hogy ezt az opciót hol találom meg? Magyar a menü, de nem igazán látok olyan opciót, ami erre utalna:(
Az is lehet, hogy nem lehet kikapcsolni?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!