Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Fényképezőgépek, kamerák » Canon PowerShot A2300 hibája,...

Canon PowerShot A2300 hibája, vagy a képszerkesztőé?

Figyelt kérdés

Pár napja vásároltam egy Canon Powershot A2300 fényképezőgépet és azt tapasztaltam, hogy ha a képeket mondjuk álló helyzetben látom a gépen (mert mondjuk képszerkesztővel úgy állítottam), akkor a facebookon vagy más honlapon nem álló, hanem fekvő helyzetben jelennek meg.

Pl. itt egy link: [link]

Itt jól jelenik meg a kép, de ha valaki megnyitja külön ablakban a képet, akkor ez jelenik meg: [link]

És azon a képen ár fekvő helyzetben van a kép.

A facebookra csak úgy tudtam feltölteni a képet, ha előbb elforgattam a képet fekvő helyzetbe, mert facebookon úgy jelent meg álló helyzetben.

O.o

Mi lehet a gond? Ez más Canon képeknél/gépeknél is előfordul? Vagy valamiért a képszerkesztőm nem túl kompatibilis a canon képeivel? Ti tapasztaltatok már ilyesmit?

#kép #hiba #képszerkesztő #canon powershot a2300
2013. okt. 13. 12:52
 1/2 anonim ***** válasza:

A géped elvileg elmenti a képpel, hogy álló vagy fekvő helyzetben készítetted - konkrétan azt, hogy el kell-e forgatni 90 fokkal.

A képnézegetőd vagy értelmetzi ezt, vagy nem. A szerkesztőd vagy értelmezi és beforgatja a helyes irányba, vagy nem. Ekkor te forgatod el, de a képben megmarad az infó, hogy el kell forgatni. Vagy nem.

A legtisztább, ha a gépben kikapcsolod ezt az opciót.

2013. okt. 13. 13:41
 2/2 A kérdező kommentje:

Köszi a tipped. Esetleg nem tudod, hogy ezt az opciót hol találom meg? Magyar a menü, de nem igazán látok olyan opciót, ami erre utalna:(

Az is lehet, hogy nem lehet kikapcsolni?

2013. okt. 13. 14:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!