Samsung digit camera "húzogatós kapcsolója" elromlott. Vki javított már ilyet? Lehetséges kicserélni másikra?
Az a gondom h egy teljesen hibátlan és új kamera, és ez a kis kacat fél centis kapcsoló, amit lefele kell mindig huzogatni a ki és bekapcsoláshoz, egyszerűen cseszik működni.
Az eddigi működése alapján azt érzem, mintha elszakadt volna a rugója, ami ott tartja és leengedi ha be- vagy kikapcsolom.
Esetleg valaki ismeri ezt a típust vagy egyáltalán tud vmit mondani h ezeket mennyire lehet szétkapni?
Arra gondoltam h megkeresem a megszakítási pontot a panelen és összeforrasztom, így akkor az lesz a bekapcsolás, ha beteszem az aksit. Jobbat nem tudok.
Ötletek?
"Esetleg valaki ismeri ezt a típust ..."
Milyen típust?
"Arra gondoltam h megkeresem a megszakítási pontot a panelen és összeforrasztom, így akkor az lesz a bekapcsolás, ha beteszem az aksit"
Nem fog menni. Felfutó élre kapcsol be, ami nem lesz ha összeforrasztod.
felfutó élre ... nos akkor ezt az élet összeforrasztani?
hát valahogy csak bezárja az áramkort ..
ja és a típus: samsung SMX-F33BP
hátulnézetből nem találok róla képet sehol, de szal egy függőleges irányba mozgó "csuszka", amely mindig fent van, de bármelyik kapcsoláshoz le kell tolni, majd visszamegy a helyére.
a más nincs, lefotózom ...
Ha új, akkor elvileg még garanciásnak kell, hogy legyen. Szerintem vidd vissza és csinálják meg.
A megfelelő szaktudás nélkül ne nyúlj hozzá, mert még nagyobb kárt tehetsz az egészben, és akkor volt kamera nincs kamera.
már pont nem garanciás sajnos :( na ennek ellenére alig 1-2x volt használva, ahogy írtam, még fóliás, tökéletes mindemn szempontból.
jó én értelek h esetleg kárt teszek benne na csak nézd, így most ugye használhatatlan. hiába csak egy apróság, na de szal nem működik. ezért gondoltam h ennél csak jobb lehet a helyzet ha szétkapom és 50-50% h tudok vmit kezdeni vele ...
"ezért gondoltam h ennél csak jobb lehet a helyzet ha szétkapom és 50-50% h tudok vmit kezdeni vele ..."
Összeforrasztással semmiképpen.
Egy nyomógomb viszont alkalmazható a célra.
oké, akkor legyen nyomógomb, most ez sztem olyan szempontból részletkérdés h csak találjam meg a zárási pontot, aztán onnantól megoldom valahogy, legrosszabb esetben kivezetem aztán majd lógni fog egy vezetéken a nyomógomb mert emiatt nem akarok belefúrni a kamba.
hát nézd, vidéken vagyok, eleve kínálat sincs a szervízekből, a másik meg az, ha találok is végre valahol egyet, tuti lehúz sok lével, ami viszont nincs szal ezt nekem kéne valahogy megoldanom ...
és akkor az a vicc h az is lehet h mindössze leakadt róla a rugó aztán semmi baja.
amúgy jelenleg nem is az elektronikai kérdés a legnagyobb gond, mert arra már rájövök sztem ha látom, csak egyszerűen képtelenségnek tűnik szétkapni a gépet. van pár miniatűr csavar de nem értem a dolgot mert ezeket hiába szedem ki, nem férek hozzá a kapcsolós részhez. nagyon úgy tűnik h ezt gyárilag így beöntötték, és kétségeim vannak h egyáltalán lehetséges-e pont erre a területre beférkőzni. sajna elég kompakt az egész .... hát nem tudom :(
sajnos senki nem vállalja akit kérdeztem, a szakszervizeknél az óradíjak miatt meg értelmetlen, mert aztán drágább lesz már az is, ha csak szétszedik és összerakják, mint maga a kamera.
esetleg elektronikai műszerészt tud valaki ajánlani Bp vagy Fejér vagy Kom-Eszt megyében valahol?
"ha szétkapom és 50-50%"
Inkább 2-98%
Mármint a nagyobb esély a rossz végeredményre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!